Terasz tervezés és berendezés

Terasztrend – Ahol minden eltöltött perc öröm

Terasz berendezés télen-nyáron

Már javában tombol a nyár, ilyenkor mindenki szereti a legtöbb idejét a szabadba tölteni. Egy praktikusan és ízlésesen kialakított terasz ideális helyszíne tud lenni a családi beszélgetéseknek, nyári kerti partyknak és sütögetések.

Ahhoz, hogy teraszod stílusos legyen, megmutatom neked az idei nyár nagy slágereit, divatos irányvonalait. Ha nem lenne ötleted, örömmel segítek berendezni teraszodat.

Szabadtéri lakberendezés

Fő szempontja, hogy megteremtse azt a teret, amelyben épp annyira otthonosan érezhetjük magunkat, mint otthonunk belső tereiben. A cél, hogy ne kelljen megalkudnunk csak azért, mert a szabad ég alatt szeretnénk eltölteni a hétvégénket vagy az esténket.

Terasz bútorok

Az egyik legfontosabb a megfelelő kültéri bútorok megválasztása. Fontos, hogy az ülő- és fekvő alkalmatosságok kényelmesek legyenek, csak úgy, mint egy nappali kanapéja, szófája, ugyanakkor időtálló, az időjárás viszontagságait jól viselő kültéri bútorokat válasszunk.
A legtöbb kültéri bútort gyártó cég odafigyel ezekre a szempontokra, de azért fontos, hogy a bútorunk kiválasztásakor mi is odafigyeljünk a fenti szempontok megvalósulására.
A gyártók különös odafigyelésével így születtek azok a garnitúrák, melyek megszólalásig hasonlítanak egy nappali kanapéhoz: divatosak, kényelmesek, vendég marasztalóak, ugyanakkor jól viselik az időjárás viszontagságait.

Terasz tervezés és berendezés

Terasz bútor trendek és ötletek:

Továbbra is hódítanak a polyrattan, valamint az alumínium bútorok, felturbózva teakfa kiegészítőkkel és hatalmas puha párnákkal. Az elmúlt években lett sláger és tartja magát a raklapbútor. Ez utóbbi egyszerű, de nagyszerű és ma már egyre több helyen lehet kapni hozzá az alkatrészeket, majd Csináld magad módon elkészíthetjük saját magunknak az álombútorunkat.

A boltokban a modern vonalvezetéstől kezdve a klasszikus szépséget és eleganciát megtestesítő, valamint a robusztusabb darabokig mindenki megtalálhatja a stílusához leginkább illeszkedő bútort.

Színválasztás kerti és terasz bútorhoz

A kültéri terasz bútorok esetében az alapszínek visszafogottak: szürke, fehér, bézs, homok, vagy barnás árnyalatúak, melyekbe dinamikát a hozzájuk társított kiegészítők és azok színei visznek. A terasz hangulatát kiválóan alakítják az asztalok, puffok, párnák, kültéri szőnyegek, drapériák.

Terasz árnyékolás

A terasz kényelmét és stílusát meghatározhatják a dizájn elemként is funkcionáló fényvédők: hatalmas kifeszített napvitorlák, ponyvák, melyek árnyékot adva kreálnak hűsítő teret a forró nyárban.
Válasszunk megfelelő árnyékolót, amely nem csak a hőségtől véd meg minket, hanem a káros UV sugárzástól is!

Végül íme néhány inspiráló fotó:

Ha csak erkély tartozik lakásodhoz, de szeretnél egy mini kertet vagy teraszt ott kialakítani, akkor olvasd el korábbi cikkemet!

Ha terasz kialakításra és annak berendezésére lenne szükséged keress bizalommal!

megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!