Bakony Hotel*** téli szálláshelyek

Hangulatos téli szálláshelyek és lakberendezés

Vintage és erdei szálláshelyek télen is

Szálláshelyek , de hol?

Utazni, pihenni a legtöbbünk szeret. Pár évvel ezelőttig az utazások, kikapcsolódások kiemelt időszaka a nyár volt, ám manapság egyre többen lopnak maguknak pár napot a hideg téli hónapokban is és bújnak el a világ elöl. Igazán különleges és hangulatos szálláshelyekre bukkanhatunk ilyenkor, amelyek kifejezetten ezekre a téli, bekuckózós pihenésekre vannak tervezve.

Itthon is számtalan ilyen szálláshelyet találhatunk, de kissé kitekintve a nagyvilágba sok igazi ékszerdobozra bukkanhatunk, ahol télen is igazi élmény a pihenés.

A szallas.hu gyűjtötte össze az 5 legjobb hazai szálláshelyet, ahová télen is érdemes elutazni. Ebből mutatok Neked párat, azaz hazai téli szálláshely körkép, egy lakberendező szemével:

A válogatásomban az első egy hotel, amely igazi gyöngyszem. Hegyvidéki szálláshely, mely kívül-belül árasztja azt a hangulatot, amit ebben az évszakban egy pihenni vágyó keres.

Ez a Bakony Hotel*** egy buja erdő közepén, vadregényes környezetben várja a feltöltődni vágyókat. Kívülről talán egy kastély hangulatát idézi, míg belépve rögtön melegség tölti el az ember szívét. Természetes anyagok, fa bútorok és gerendák jelennek meg már a recepción, a hallban kandallót találunk, amelyben esténként ropog a tűz. Kell ennél több?

Íme néhány kép a hotel honlapjáról:

Belsőépítészet és lakberendezés egy téli szálláshelyen

A következő választottam egy romantikus mézeskalács házikó, melynek még illata is van. Az Őrségben található ez a rönkház, amely Vendégházként üzemel. Idillikus hely a megpihenéshez, a romantikázáshoz, vagy páratlan családi élmények szerzéséhez.

Már a külseje is hívogató, igazi téli hangulatot áraszt és belépve a vendégházba is már az első perctől kezdve azt érezheti a vendég, hogy melegség járja át az egész testét. A természetes faárnyalatok harmóniája kellemes összhatást és barátságos atmoszférát biztosít.

Mindehhez az egész házat belengi a jellegzetes fenyőillat. A berendezés is jól illeszkedik ehhez a miliőhöz, natúr színek, természetes anyagok, fa mindenhol. Természetesen itt is elengedhetetlen a téli hangulathoz jól illő kandalló, melyben akár egész nap ropoghat a tűz. Egy pohár forralt bor, hóesés odakint és garantált a nyugalom.

Álljon itt pár kép erről a csodálatos helyről:

Hegyi szálláshelyek, autentikus lakberendezés

Ha igazán magas hegyekre vágysz és egy kis alpesi hangulatra akkor érdemes a határon túl keresni hangulatos, téli pihenőhelyet. Egy olyan világba csöppenhetsz általa, melyet itthon minden bizonnyal nem találnál meg. Egy ilyen falusi szálláshelyen a hátunk mögött hagyhatjuk a hétköznapok rohanását, mindeközben megismerkedhetünk egy másik kultúrával is.

Miben is más egy ilyen vendégház? Minden bizonnyal láttad már magazinokban, TV-ben a tradicionális alpesi házakat, hatalmas fa teraszokkal, spalettás ablakokkal. Nézzünk pár igazán kellemes hangulatú szálláshelyet Ausztriából.

Számodra milyen egy igazán télies hangulatú szálláshely és annak berendezése?

Írd meg nekem Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Facebookon!

Ha lakberendezési tanácsokra lenne szükséged ebben a témában, keress bátran! 

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus