Magazinképek a színfalak mögött: a homestaging titka

Mi az? Feldobom, szolgáltatás ára, leesik, háromszoros bevétel? A válasz: homestaging. Ebben a cikkben bemutatom az esztétika, marketing és a befektetés szentháromságát, és azt, milyen lépésekkel tudjuk ezt megvalósítani együtt.
Képzelj el egy budapesti kis lakást, melyet hónapok óta árultak eredménytelenül. A lokációja nem kiemelkedő, de jó adottságokkal rendelkezik. Egy félmillió forintos keretből sikerült felkészíteni az eladásra, és három héten belül elkelt, ráadásul egy-másfél millióval magasabb áron, mint a korábban meghirdetett összeg. Hogyan értük ezt el?

Mi is az a homestaging?

A homestaging, vagyis lakásfelkészítés eladásra vagy kiadásra, hazánkban még kevésbé ismert kifejezés. Egyszerűen fogalmazva, a lakás esztétikai és funkcionális felkészítése annak érdekében, hogy minél gyorsabban és magasabb áron lehessen értékesíteni vagy kiadni az adott ingatlant. Ezt a folyamatot nem szabad összekeverni egy teljeskörű lakberendezési vagy felújítási projekttel – sokkal rövidebb és fókuszáltabb munka, amelynek célja az ingatlan vonzóbbá tétele a potenciális vásárlók vagy bérlők számára.

Ha bővebben érdekel a homestaging eredete és főbb elemei, ide kattintva olvashatod korábbi cikkemet.

A homestaging folyamata

  1. Célkitűzés: Az első lépés a cél meghatározása: eladásra vagy kiadásra készül a lakás? Ezt követően tisztázni kell a határidőt és a büdzsét.
  2. Büdzsé meghatározása: A homestaging folyamán egy reális keretet szabunk meg, amelyhez szigorúan ragaszkodunk. A költségek általában néhány százezer forinttól indulnak, de nagyobb lakások esetében sem lépjük túl a másfél millió forintot.
  3. Tervezés és kivitelezés: A folyamat során mindig figyelembe veszem az ügyfél igényeit és a megadott keretet. A tervezés során előfordulhat, hogy kisebb felújításokra is szükség van, mint például tisztasági festés, de általában a meglévő elemekhez igazítjuk a dizájnt. Ennek köszönhetően a munka pár hónap alatt megvalósul.
  4. A végeredmény: Az átalakított lakás sokkal vonzóbbá válik a potenciális vevők számára. Az ilyen ingatlanok levegősek, szellős bútorozással rendelkeznek, és kinézetük harmonikus, kiegyensúlyozott.

Kétféle szolgáltatást kínálok:

Kizárólagos tervezés: Ez a szolgáltatás egy részletes listát tartalmaz a teendőkről és a szükséges bútorokról. A tervezési folyamat során alaposan felmérem a lakás adottságait és az igényeidet, majd ennek alapján készítek egy átfogó tervet, amely pontosan meghatározza, milyen változtatásokra van szükség a lakás vonzóbbá tételéhez. Ezután elengedem a kezed, hogy Te valósíthasd meg a kidolgozott elképzeléseket. Ugyanakkor vigyázz: ez még messze nem a folyamat vége! Könnyen kicsúszhat a kezeid közül az irányítás, akár előfordulhat, hogy félúton feladod a tényleges változtatásokat.

Teljeskörű szolgáltatás: Ez a csomag magában foglalja a tervezést és a kiviteleztetést is. Ebben az esetben a teljes folyamatot én irányítom, a kezdeti ötletektől a végső simításokig. A tervezést követően gondoskodom a szükséges anyagok és bútorok beszerzéséről, valamint az átalakítások elvégzéséről. Ez a megoldás nagyobb hatékonysággal és gyorsasággal valósítja meg az elképzeléseket, hiszen minden részletet én kezelek.

Az enteriőr fotózás jelentősége

A homestaging folyamatának végén az enteriőr fotózás elengedhetetlen. A professzionális képek segítségével az ingatlan sokkal vonzóbbá válik az online hirdetésekben, ezáltal még több érdeklődőt vonz.

A homestaging tehát egy hatékony eszköz, amellyel jelentősen növelhető az ingatlan értéke és gyorsabban eladhatóvá-kiadhatóvá válik. Ha te is szeretnéd kihozni a maximumot a lakásodból, ne habozz igénybe venni ezt a szolgáltatást!

megosztás

Otthonos, de nem otthon: kávézók és bárok tervezése

Nemrég volt alkalmam részt venni egy remek képzésen, ahol a kávézók és bárok belsőépítészeti tervezése nyújtotta különleges kihívásokkal és izgalmas lehetőségekkel foglalkoztunk. Ezen terek kialakítása jópár olyan szempontot és megfontolást igényel, amelyek eltérnek az otthonok tervezésétől. Ebben a cikkben bemutatom, miben más egy vendéglátóhely tervezése, és miért szuper ilyen projekteken dolgozni.

Egyedi bútortervezés: Miért éri meg és hogyan valósítsuk meg?

Az otthonunk berendezése tükrözi egyéniségünket, stílusunkat és hozzásegít minket, hogy a mindennapok gördülékenyen menjenek. Az egyedi bútortervezés lehetőséget kínál arra, hogy olyan bútorokat hozzunk létre, amelyek tökéletesen illeszkednek életvitelünkhöz és esztétikai elképzeléseinkhez. Lakberendezőként imádok egyedi bútorokat tervezni, hiszen tudom, hogy az ügyfeleim életminőségét, és lakásuk belső tereit is nagymértékben megváltoztatja egy-egy ilyen darab. De miért is érdemes egyedi bútorokat csináltatni, milyen lépései vannak ennek a folyamatnak, és kiknek lehet különösen hasznos?

Esztétikus hűtés a kánikula idején

Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan integrálhatjuk esztétikusan a hűtést otthonunkban, mire figyeljünk a klímaberendezés kiválasztásánál, és azt is, hogy milyen szellőztetési praktikákat érdemes alkalmaznunk.

Szezonális dekor és fenntartható lakberendezés

Az ünnepek közeledtével és az évszakok változásával mindig izgalmas időszak köszönt ránk, amikor szeretnénk otthonunkat hangulatossá és az újdonság varázsával megtölteni. Miért ne hoznánk egy

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!