balatoni vendégház története

Egy balatoni vendégház története

Csodásan berendezett Balaton-felvidéki szálláshely

Ez alkalommal szeretnék nektek bemutatni egy különleges szállást, amelynek térszervezésével és berendezésével való találkozás számomra katartikus élményt volt.

A helyszín Lovas, a szállás pedig a Levendula vendégház. Vendéglátónk a szállás tulajdonosa, Hajdú-Briant Ágnes volt. Ágnes egy kellemes beszélgetés alkalmával mesélt nekem a ház történetéről, a berendezés kialakításának folyamatáról.

A vendégház épülete egy tipikus Balaton-felvidéki tornácos ház, kívülről szépen bepucolva, fehérre meszelve. A háznak már a kertje is hívogató, tele apró ötlettel, sok-sok levendulabokorral, szépen nevelgetett virágokkal, hatalmas gránátalmákat termő fával, roskadásig telt fügefával, kellemesen berendezett szaletlivel, és a gyerekekre is gondolva pár hintával, apró mászókával.

Balatoni autentikus lakberendezés

A házba belépve már az előszobában elakadt a szavam.
Ízlésesen elrendezett levendulás sarok köszönt minket fonott kosarakkal, különleges tükörrel, szépen festett székekkel, kovácsoltvas kiegészítőkkel. Oldalra tekintve egy csodásan ívelt, lila kovácsoltvas korláttal díszített, fehér, antikolt lépcső vezet az emeletre.
A lépcsővel szemben az emeleten kellemes látkép tárul elénk. A fa mintázatú és a konyhai fűszereket ábrázoló tapéták kedvesen fogadnak minket odafönt. Szuperül illenek a térbe, és a ház hangulatába.

Balatoni lakásdekoráció

Ezt követően benyitunk az első szobába, ahol ismét nem jutok szóhoz a gyönyörtől.

A csodásan faragott, népi motívumokkal festett bútorokon akad meg a szemem. Az ágyak, a ruhásszekrény, az asztalok, a székek, mind-mind harmóniában. Ettől alig tudok szabadulni, de továbblépve a barna-zöld kiegészítőket, az ízlésesen kiválasztott zöld falat csodálom, majd a természetet a fürdőbe is becsempésző zöld színek harmóniája ragad magával.

Bútortervezés balatoni vendégházban

De nincs megállás.

Tovább megyünk a következő szobába, ahol az egyedi bútorokat kelta motívumokat ábrázoló kovácsoltvas elemek díszítik. A motívumok nem véletlenek, Ágnes férje breton, innen a kapcsolódás, és a három szoba elnevezése is férjét dicséri: Bretagne (Ágnes férjének szülőhelye, Bakony: Ágnes szülőhelye, és a Balaton, amely karnyújtásnyira van a szállástól). A szállásadónk családi fényképei a falon, a családi ereklyék a szobában természetesen simulnak bele a helyiség hangulatába.

Ezt követi a közös tér, amelyben már-már egy lakberendezési orgazmus kerülget 🙂 a csodásan faragott, különleges festéssel ellátott, egyedi megrendelésre készített asztalokat, székeket, tálalókat és az azokhoz passzoló konyhai kiegészítőket szemlélve.

És még mindig van tovább…

Az emeleten az utolsó szobába lépünk. Itt egyértelműen a csodás bútorokat készítő, bakonynánai asztalosé és magyar népművész, bútorfestő feleségéé a legfőbb érdem, hiszen itt is kiváló munkát végeztek. A fehér-kék bútorokon megjelenő egyedi festések különleges hangulatot árasztanak. Az embernek nincs is kedve továbbmenni, leheveredne inkább a kihúzható, csodaszép szófán.

Azonban még mindig megyünk tovább, mert a ház másik részében van még két helyiség, amely vendégül látja csapatunkat a hétvégére. Ez a konyha ismét katartikus élmény a maga különleges paraszti hangulatával. Ágnes elmondása szerint a legtöbb bútorra, kiegészítőre a környező piacokon talált rá, amelyeket az utóbbi időben már saját kezével újított fel és tett egyedivé.

A vendéglátás szuper, a szállás kiváló, meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki Balaton-felvidéken keres szállást!

Látogass el a Levendula vendégházba Te is, hidd el nem fogod megbánni!

Amennyiben Te is ilyen egyedi otthonra vágysz, válaszd Lakberendezési csomagjaim közül a Recycling (felújított bútorok) lakberendezési csomagot!

Váltsuk valóra álmaidat közösen!:)

megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!