balatoni vendégház története

Egy balatoni vendégház története

Csodásan berendezett Balaton-felvidéki szálláshely

Ez alkalommal szeretnék nektek bemutatni egy különleges szállást, amelynek térszervezésével és berendezésével való találkozás számomra katartikus élményt volt.

A helyszín Lovas, a szállás pedig a Levendula vendégház. Vendéglátónk a szállás tulajdonosa, Hajdú-Briant Ágnes volt. Ágnes egy kellemes beszélgetés alkalmával mesélt nekem a ház történetéről, a berendezés kialakításának folyamatáról.

A vendégház épülete egy tipikus Balaton-felvidéki tornácos ház, kívülről szépen bepucolva, fehérre meszelve. A háznak már a kertje is hívogató, tele apró ötlettel, sok-sok levendulabokorral, szépen nevelgetett virágokkal, hatalmas gránátalmákat termő fával, roskadásig telt fügefával, kellemesen berendezett szaletlivel, és a gyerekekre is gondolva pár hintával, apró mászókával.

Balatoni autentikus lakberendezés

A házba belépve már az előszobában elakadt a szavam.
Ízlésesen elrendezett levendulás sarok köszönt minket fonott kosarakkal, különleges tükörrel, szépen festett székekkel, kovácsoltvas kiegészítőkkel. Oldalra tekintve egy csodásan ívelt, lila kovácsoltvas korláttal díszített, fehér, antikolt lépcső vezet az emeletre.
A lépcsővel szemben az emeleten kellemes látkép tárul elénk. A fa mintázatú és a konyhai fűszereket ábrázoló tapéták kedvesen fogadnak minket odafönt. Szuperül illenek a térbe, és a ház hangulatába.

Balatoni lakásdekoráció

Ezt követően benyitunk az első szobába, ahol ismét nem jutok szóhoz a gyönyörtől.

A csodásan faragott, népi motívumokkal festett bútorokon akad meg a szemem. Az ágyak, a ruhásszekrény, az asztalok, a székek, mind-mind harmóniában. Ettől alig tudok szabadulni, de továbblépve a barna-zöld kiegészítőket, az ízlésesen kiválasztott zöld falat csodálom, majd a természetet a fürdőbe is becsempésző zöld színek harmóniája ragad magával.

Bútortervezés balatoni vendégházban

De nincs megállás.

Tovább megyünk a következő szobába, ahol az egyedi bútorokat kelta motívumokat ábrázoló kovácsoltvas elemek díszítik. A motívumok nem véletlenek, Ágnes férje breton, innen a kapcsolódás, és a három szoba elnevezése is férjét dicséri: Bretagne (Ágnes férjének szülőhelye, Bakony: Ágnes szülőhelye, és a Balaton, amely karnyújtásnyira van a szállástól). A szállásadónk családi fényképei a falon, a családi ereklyék a szobában természetesen simulnak bele a helyiség hangulatába.

Ezt követi a közös tér, amelyben már-már egy lakberendezési orgazmus kerülget 🙂 a csodásan faragott, különleges festéssel ellátott, egyedi megrendelésre készített asztalokat, székeket, tálalókat és az azokhoz passzoló konyhai kiegészítőket szemlélve.

És még mindig van tovább…

Az emeleten az utolsó szobába lépünk. Itt egyértelműen a csodás bútorokat készítő, bakonynánai asztalosé és magyar népművész, bútorfestő feleségéé a legfőbb érdem, hiszen itt is kiváló munkát végeztek. A fehér-kék bútorokon megjelenő egyedi festések különleges hangulatot árasztanak. Az embernek nincs is kedve továbbmenni, leheveredne inkább a kihúzható, csodaszép szófán.

Azonban még mindig megyünk tovább, mert a ház másik részében van még két helyiség, amely vendégül látja csapatunkat a hétvégére. Ez a konyha ismét katartikus élmény a maga különleges paraszti hangulatával. Ágnes elmondása szerint a legtöbb bútorra, kiegészítőre a környező piacokon talált rá, amelyeket az utóbbi időben már saját kezével újított fel és tett egyedivé.

A vendéglátás szuper, a szállás kiváló, meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki Balaton-felvidéken keres szállást!

Látogass el a Levendula vendégházba Te is, hidd el nem fogod megbánni!

Amennyiben Te is ilyen egyedi otthonra vágysz, válaszd Lakberendezési csomagjaim közül a Recycling (felújított bútorok) lakberendezési csomagot!

Váltsuk valóra álmaidat közösen!:)

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!