Egy balatoni vendégház története

Csodásan berendezett Balaton-felvidéki szálláshely

Ez alkalommal szeretnék nektek bemutatni egy különleges szállást, amelynek térszervezésével és berendezésével való találkozás számomra katartikus élményt volt.

A helyszín Lovas, a szállás pedig a Levendula vendégház. Vendéglátónk a szállás tulajdonosa, Hajdú-Briant Ágnes volt. Ágnes egy kellemes beszélgetés alkalmával mesélt nekem a ház történetéről, a berendezés kialakításának folyamatáról.

A vendégház épülete egy tipikus Balaton-felvidéki tornácos ház, kívülről szépen bepucolva, fehérre meszelve. A háznak már a kertje is hívogató, tele apró ötlettel, sok-sok levendulabokorral, szépen nevelgetett virágokkal, hatalmas gránátalmákat termő fával, roskadásig telt fügefával, kellemesen berendezett szaletlivel, és a gyerekekre is gondolva pár hintával, apró mászókával.

Balatoni autentikus lakberendezés

A házba belépve már az előszobában elakadt a szavam.
Ízlésesen elrendezett levendulás sarok köszönt minket fonott kosarakkal, különleges tükörrel, szépen festett székekkel, kovácsoltvas kiegészítőkkel. Oldalra tekintve egy csodásan ívelt, lila kovácsoltvas korláttal díszített, fehér, antikolt lépcső vezet az emeletre.
A lépcsővel szemben az emeleten kellemes látkép tárul elénk. A fa mintázatú és a konyhai fűszereket ábrázoló tapéták kedvesen fogadnak minket odafönt. Szuperül illenek a térbe, és a ház hangulatába.

Balatoni lakásdekoráció

Ezt követően benyitunk az első szobába, ahol ismét nem jutok szóhoz a gyönyörtől.

A csodásan faragott, népi motívumokkal festett bútorokon akad meg a szemem. Az ágyak, a ruhásszekrény, az asztalok, a székek, mind-mind harmóniában. Ettől alig tudok szabadulni, de továbblépve a barna-zöld kiegészítőket, az ízlésesen kiválasztott zöld falat csodálom, majd a természetet a fürdőbe is becsempésző zöld színek harmóniája ragad magával.

Bútortervezés balatoni vendégházban

De nincs megállás.

Tovább megyünk a következő szobába, ahol az egyedi bútorokat kelta motívumokat ábrázoló kovácsoltvas elemek díszítik. A motívumok nem véletlenek, Ágnes férje breton, innen a kapcsolódás, és a három szoba elnevezése is férjét dicséri: Bretagne (Ágnes férjének szülőhelye, Bakony: Ágnes szülőhelye, és a Balaton, amely karnyújtásnyira van a szállástól). A szállásadónk családi fényképei a falon, a családi ereklyék a szobában természetesen simulnak bele a helyiség hangulatába.

Ezt követi a közös tér, amelyben már-már egy lakberendezési orgazmus kerülget 🙂 a csodásan faragott, különleges festéssel ellátott, egyedi megrendelésre készített asztalokat, székeket, tálalókat és az azokhoz passzoló konyhai kiegészítőket szemlélve.

És még mindig van tovább…

Az emeleten az utolsó szobába lépünk. Itt egyértelműen a csodás bútorokat készítő, bakonynánai asztalosé és magyar népművész, bútorfestő feleségéé a legfőbb érdem, hiszen itt is kiváló munkát végeztek. A fehér-kék bútorokon megjelenő egyedi festések különleges hangulatot árasztanak. Az embernek nincs is kedve továbbmenni, leheveredne inkább a kihúzható, csodaszép szófán.

Azonban még mindig megyünk tovább, mert a ház másik részében van még két helyiség, amely vendégül látja csapatunkat a hétvégére. Ez a konyha ismét katartikus élmény a maga különleges paraszti hangulatával. Ágnes elmondása szerint a legtöbb bútorra, kiegészítőre a környező piacokon talált rá, amelyeket az utóbbi időben már saját kezével újított fel és tett egyedivé.

A vendéglátás szuper, a szállás kiváló, meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki Balaton-felvidéken keres szállást!

Látogass el a Levendula vendégházba Te is, hidd el nem fogod megbánni!

Amennyiben Te is ilyen egyedi otthonra vágysz, válaszd Lakberendezési csomagjaim közül a Recycling (felújított bútorok) lakberendezési csomagot!

Váltsuk valóra álmaidat közösen!:)

Megosztás itt: facebook
megosztás

Húsvét és tavaszváró lakberendezés

Húsvét és az ünnep A húsvét a keresztény kultúrkör kiemelkedő ünnepe. Gyökereit a történelem előtti időkben találjuk: a természet tavaszi éledésével az emberek a termékenységet,

Gamer szoba ötletek és dekoráció

Gamer szoba? Mutasd milyen a tiéd! Gamer szoba! Ha te videojáték rajongó vagy, akkor biztosan kialakítottál már egy gamer zugot a szobádban, hogy a játék

Kültéri és kerti világítás – Itt a tavasz!

A kültéri világítás fontossága Kültéri világítás. A világítás nem csupán a lakásban vagy a házban, hanem kültéren is nagy jelentőséggel bír. Legyen szó homlokzatvilágításról, falvilágításról

Lakásfelújítási támogatás 2021

Lakásfelújítási támogatás, vágjatok bele! Hatalmas az érdeklődés a gyermekeket nevelők számára 2021. január elsejétől bevezetett otthonfelújítási támogatás iránt. Népszerűségét csak növeli, hogy a felújítási költségek

Lakberendezés a nyár színeivel

Lakásdekoráció nyári hangulatú otthonhoz Helló, július! Az idei nyári szezon olyan kurtán-furcsán köszöntött be idén. De Én nagyon vártam. Imádom a napsütést és mindent ami