Belsőépítész Budapesten

Hálószoba a lakás tulajdonosára szabva

Hálószoba lakberendezés, tervezés és az ötlet

2019 májusában minden apró részletével együtt elkészült ez az általam tervezett hálószoba.

Pár hónap alatt igen nagy változáson ment keresztül ez a tér. A korábbi sárga falakkal határolt ritkán használt dolgozószoba teljesen új funkciót és stílust kapott. A szoba ismét megtelt élettel!

A hálószoba design

A hálószoba tulajdonosai azt kérték, hogy hálószobájuk világos, lágy színű, igazán meleg kuckóvá változzon, ugyanakkor közös ötletelés nyomán úgy gondoltuk, szerencsés lenne, ha a térben valami módon helyet kapna egy nagyobb gardróbszekrény is.

A szoba adottságait figyelembe véve – mindössze 4,5m*4m a szoba, két ablakkal és két ajtóval – a gardróbszekrény funkciót csak nagyon körültekintő, pontos tervezéssel lehetett szinte belerejteni a térbe. A megoldás az ágy mögötti gardróbszekrény lett.

A megrendelő kérésének megfelelően a hangsúlyos elem a térben az ágy. E mögé felhúztunk egy gipszkarton falat, amely a szoba szélessége miatt pontos tervezéssel egyben az éjjeliszekrény funkciót is ellátja. A gipszkarton fal mögé rejtettük el a gardróbszekrényt, amelyben az egyik oldalon akasztós rész is helyet kapott, míg a szekrény nagyobb része egy kisebb mélységgel rendelkező, sok polcos, sok fiókos pakolós „szekrénykomplexum” lett. A két oldalra teljes magasságban a teret kiválóan tágító tükörajtók kerültek.

A korábbi barna ajtókat és ablakkereteket fehérre festettük, ezáltal is sokat világosodott a szoba. A falszínek melegek, a monotonitást az ággyal szemközti fal geometriai játékosságával törtük meg.

A szoba egyik ékessége a plafonon található ledpanel, melynek színei, fényerőssége számos variációban állítható – a kéktől kezdve a zöldön át a liláig. Ha szükséges azonban tökéletes megvilágítást ad az egész szobának, ugyanakkor a csillagos égbolt funkció kellemes hangulatvilágítást biztosít.

A végső simítások alkalmával az ágy fölötti gipszkarton falra felkerült egy általam festett festmény, valamint fehér, bézs, rózsaszín, menta kiegészítőkkel varázsoltuk otthonossá a teret.

Ha kedvet kaptál hálószobád átalakításához, keress bátran! Állok a rendelkezésedre!

Az képeket készítette: Ferenczi Beáta