Belsőépítész Budapesten

Hálószoba a lakás tulajdonosára szabva

Hálószoba lakberendezés, tervezés és az ötlet

2019 májusában minden apró részletével együtt elkészült ez az általam tervezett hálószoba.

Pár hónap alatt igen nagy változáson ment keresztül ez a tér. A korábbi sárga falakkal határolt ritkán használt dolgozószoba teljesen új funkciót és stílust kapott. A szoba ismét megtelt élettel!

A hálószoba design

A hálószoba tulajdonosai azt kérték, hogy hálószobájuk világos, lágy színű, igazán meleg kuckóvá változzon, ugyanakkor közös ötletelés nyomán úgy gondoltuk, szerencsés lenne, ha a térben valami módon helyet kapna egy nagyobb gardróbszekrény is.

A szoba adottságait figyelembe véve – mindössze 4,5m*4m a szoba, két ablakkal és két ajtóval – a gardróbszekrény funkciót csak nagyon körültekintő, pontos tervezéssel lehetett szinte belerejteni a térbe. A megoldás az ágy mögötti gardróbszekrény lett.

A megrendelő kérésének megfelelően a hangsúlyos elem a térben az ágy. E mögé felhúztunk egy gipszkarton falat, amely a szoba szélessége miatt pontos tervezéssel egyben az éjjeliszekrény funkciót is ellátja. A gipszkarton fal mögé rejtettük el a gardróbszekrényt, amelyben az egyik oldalon akasztós rész is helyet kapott, míg a szekrény nagyobb része egy kisebb mélységgel rendelkező, sok polcos, sok fiókos pakolós „szekrénykomplexum” lett. A két oldalra teljes magasságban a teret kiválóan tágító tükörajtók kerültek.

A korábbi barna ajtókat és ablakkereteket fehérre festettük, ezáltal is sokat világosodott a szoba. A falszínek melegek, a monotonitást az ággyal szemközti fal geometriai játékosságával törtük meg.

A szoba egyik ékessége a plafonon található ledpanel, melynek színei, fényerőssége számos variációban állítható – a kéktől kezdve a zöldön át a liláig. Ha szükséges azonban tökéletes megvilágítást ad az egész szobának, ugyanakkor a csillagos égbolt funkció kellemes hangulatvilágítást biztosít.

A végső simítások alkalmával az ágy fölötti gipszkarton falra felkerült egy általam festett festmény, valamint fehér, bézs, rózsaszín, menta kiegészítőkkel varázsoltuk otthonossá a teret.

Ha kedvet kaptál hálószobád átalakításához, keress bátran! Állok a rendelkezésedre!

Az képeket készítette: Ferenczi Beáta

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!