Cserepes szobanövények a nappaliban

Növények a lakásban

Szobanövények fontossága

A szokásos díszítő elemeken túl lakásunk otthonossá tételében nagy szerepet játszanak a – napjainkban sajnos méltatlanul ritkábban használt – szobanövények is. Úgy vélem, velük lesz teljes az összkép, általuk válik igazán barátságosság egy ingatlan. Színt, tiszta levegőt és életet visznek minden helyiségbe, ahol megjelennek, és nem utolsó sorban a levegőt is tisztítják.

Légtisztító szoba növények

A növények bármilyen stílusú lakásba illenek, legyen az egy barokkos, vagy éppen minimalista enteriőr, hiszen a szobanövények óriási szín és formagazdagságban állnak rendelkezésünkre. A szobanövények esetén annak kaspója, tartója legalább annyira részt vesz a látvány kialakításában, mint maga a növény, ezáltal további díszítést adva lakásunknak.

Szoba növények –  pálmák

Egy szoba, ahol növény van biztos, hogy nem unalmas, sivár, sokkal inkább áraszt otthonosságot és mindemellett tisztítják is a levegőt.

Lakberendezés szobanövényekkel

Lakberendezés zölden!

A növényekkel sokféleképp díszíthetjük lakásunkat. Egyrészt minden helyiségnek megvannak a megfelelő, hangulatilag oda illő növénycsoportjai, melyek az esetek többségében még szeretik is az ott uralkodó körülményeket.

Virágok és szobanövények a lakásban

Például egy konyhát, étkező helyiséget díszíthetünk cserepes fűszernövényekkel, melyek amellett hogy jól mutatnak, bírják a hőt, a párát, valamint nem utolsó sorban hasznosak is, mivel ételeink fűszerezésére is alkalmasak.

A nappaliban elhelyezhetünk egy-egy nagyobb növényt magányosan, vagy kialakíthatunk egy-egy növénysarkot. A napos helyeken sokféle növény jól érzi magát, a legkedveltebb szobanövények pedig úgy váltak hosszú évek alatt társainkká, hogy pont azok az igényeik – hőmérsékletben, páratartalomban, fényben, – mint nekünk, így jól érzik magukat lakásunkban. Fűtetlen előszobára is van megoldás, itt szívesen elbóbiskolnak a téli nyugalmi időszakukat töltő kaktuszok.

Növények teraszon vagy erkélyen

A lakáson kívüli területekről se feledkezzünk meg!

A zöld növények még a legkisebb erkélyt és teraszt is hangulatosabbá teszik. A teraszra, erkélyre ültetendő növények kiválasztásánál a szakemberek előszeretettel ajánlják a hagyományos dézsás növényeket. Fontos azonban, hogy ne felejtsd el: ezek fénykedvelő, fagyérzékeny növények, teleltetésükről zárt helyen gondoskodni kell!

Szobanövény tippek

A következő képes összeállításban igyekeztem többféle lehetőséget bemutatni inspirációként a növények lakásban történő alkalmazására: növénysarkok, magányosan díszítő egyedek, növényfal, belógatott kaspók, növényekkel beültethető lámpatest, világító edények vagy falra szerelhető dísznövények.

Ha szeretnéd hogy lakberendezőként segítsek az elképzeléseid megvalósításában, vagy tanácsra van szükséged keress elérhetőségeim valamelyikén bizalommal.

Tekintsd meg referenciáimat!

megosztás
szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!