tükör szerepe a lakberendezésben

Csupa csillogás – Tükör szerepe a lakberendezésben

Tükrök az otthonunkban

Tükör… Vajon milyen más szerepe lehet még a tükröknek az otthonunkban azon túl, hogy megnézzük magunkat benne indulás előtt?
A tükröknek és a fényes felületeknek a lakberendezésben dekorációs és térnövelő hatásai is vannak, melyeket ebben a bejegyzésben szeretnék neked bővebben is bemutatni.

A tükröződő felületek felélénkítik, átformálják a teret. Játékukkal tudunk drámai, élénkítő hatást is kelteni, vagy akár optikai csalódást is elérhetünk velük, ha jól helyezzük el őket.

De hogyan is alkalmazzuk ezek a szuper eszközöket jól? Néhány gyakorlati példán keresztül szeretnék neked segíteni és bemutatni a tükrök és fényes felületek ezerarcú felhasználási trükkjeit.

Térnövelés tükörrel a lakásban

Duplázd meg a helyiség méreteit!

Van a lakásodnak olyan helyisége, amely keskeny és szűkös? Tegyél az egyik falra egy nagyméretű, akár az egész falat fedő tükröt, vagy magasfényű, tükröződő burkolatot és máris olyan érzeted lesz, mintha megdupláztad volna a helyiség méretét. Ha nincsen helyed a falon, akkor a tükrös felület akár egy gardróbszekrény frontján is jól mutat. 🙂

Hálószobai tükör

Tükör elhelyezése?

Nem kell feltétlenül felakasztani!

Egy méretes tükör egy csodálatos keretben nem csak a falra felakasztva tud jól mutatni. Igazi impresszív hatást kelt, ha csak „hanyagul” nekitámasztod a falnak (persze azért érdemes valamilyen rögzítést alkalmazni, hogy biztonságban legyen). Rakhatsz elé más bútordarabokat is, hogy a robosztus hatását kissé lágyítsa, vagy akár egy érdekes képpel a szemközti falon játszhatsz a visszatükröződéssel is.

Tükör fa kerettel a belsőépítészetben

Tükörfal a belsőépítészetben

Használjuk a teljes falfelületen!

Egy magasra, akár a mennyezetig felengedett tükrös felület egy alacsonyabb helyiséget „ki tud nyitni”. A plafon, a csillár vagy a mennyezeti világítások visszatükröződésével még izgalmasabbá tehetjük a teret.

Előszoba és nappali tükörfal

A tükör, mint lakásdekoráció

Játssz a formákkal!

Ne feltétlen csak a jól megszokott négyzet és téglalap, esetleg ovális formákban gondolkodj! Már sok helyen kaphatóak, vagy akár az üvegesnél vágathatóak egyedi formájú tükrök is. Gondolkodhatsz tükörsávokban is, amelyet a fal egyéb burkolataival kombinálva nagyszerű hatást érhetsz el.

Egyedi tükör faldekoráció

Egyedi tükör az enteriőrben

Merj bevállalni valami különlegeset!

A tükrök és fényes felületek, falburkolók már ezernyi megjelenésben elérhetőek. Válassz különleges, akár meghökkentő keretet, vagy dekoráld a tükröt egy plusz égősorral. Különleges hatás érhető el, ha például nem közvetlenül a falra kerül a tükörlap, hanem egy bútorlap darabra ragasztva „lebegő” tükörként helyezzük fel. Érj el csillogó hatást tükörmozaikkal vagy kelts ragyogó hatást egy fémesen fényes 🙂 kerettel.

Tükör tisztítás:

Végezetül pedig takarítsd rendszeresen a tükröket – persze, csak ha nem akarsz antik hatást kölcsönözni otthonodnak. A tükör hamar összegyűjti a port, így érdemes gyakran tisztítani. Főleg, mert ezáltal a lakás tisztaságérzetét is nagyban növelheted.

Kapcsoló cikkemet a témában ITT olvashatod el.

Ha szeretnéd, hogy segítsek Neked abban, hogy miként „használhatod ki” a tükrökben rejlő lehetőségeket, vagy egyéb lakberendezési tanácsra van szükséged, keress bizalommal elérhetőségeim bármelyikén.

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!