Csupa csillogás – Tükör szerepe a lakberendezésben

Tükrök az otthonunkban

Tükör… Vajon milyen más szerepe lehet még a tükröknek az otthonunkban azon túl, hogy megnézzük magunkat benne indulás előtt?
A tükröknek és a fényes felületeknek a lakberendezésben dekorációs és térnövelő hatásai is vannak, melyeket ebben a bejegyzésben szeretnék neked bővebben is bemutatni.

A tükröződő felületek felélénkítik, átformálják a teret. Játékukkal tudunk drámai, élénkítő hatást is kelteni, vagy akár optikai csalódást is elérhetünk velük, ha jól helyezzük el őket.

De hogyan is alkalmazzuk ezek a szuper eszközöket jól? Néhány gyakorlati példán keresztül szeretnék neked segíteni és bemutatni a tükrök és fényes felületek ezerarcú felhasználási trükkjeit.

Térnövelés tükörrel a lakásban

Duplázd meg a helyiség méreteit!

Van a lakásodnak olyan helyisége, amely keskeny és szűkös? Tegyél az egyik falra egy nagyméretű, akár az egész falat fedő tükröt, vagy magasfényű, tükröződő burkolatot és máris olyan érzeted lesz, mintha megdupláztad volna a helyiség méretét. Ha nincsen helyed a falon, akkor a tükrös felület akár egy gardróbszekrény frontján is jól mutat. 🙂

Tükör elhelyezése?

Nem kell feltétlenül felakasztani!

Egy méretes tükör egy csodálatos keretben nem csak a falra felakasztva tud jól mutatni. Igazi impresszív hatást kelt, ha csak „hanyagul” nekitámasztod a falnak (persze azért érdemes valamilyen rögzítést alkalmazni, hogy biztonságban legyen). Rakhatsz elé más bútordarabokat is, hogy a robosztus hatását kissé lágyítsa, vagy akár egy érdekes képpel a szemközti falon játszhatsz a visszatükröződéssel is.

Tükörfal a belsőépítészetben

Használjuk a teljes falfelületen!

Egy magasra, akár a mennyezetig felengedett tükrös felület egy alacsonyabb helyiséget „ki tud nyitni”. A plafon, a csillár vagy a mennyezeti világítások visszatükröződésével még izgalmasabbá tehetjük a teret.

A tükör, mint lakásdekoráció

Játssz a formákkal!

Ne feltétlen csak a jól megszokott négyzet és téglalap, esetleg ovális formákban gondolkodj! Már sok helyen kaphatóak, vagy akár az üvegesnél vágathatóak egyedi formájú tükrök is. Gondolkodhatsz tükörsávokban is, amelyet a fal egyéb burkolataival kombinálva nagyszerű hatást érhetsz el.

Egyedi tükör az enteriőrben

Merj bevállalni valami különlegeset!

A tükrök és fényes felületek, falburkolók már ezernyi megjelenésben elérhetőek. Válassz különleges, akár meghökkentő keretet, vagy dekoráld a tükröt egy plusz égősorral. Különleges hatás érhető el, ha például nem közvetlenül a falra kerül a tükörlap, hanem egy bútorlap darabra ragasztva „lebegő” tükörként helyezzük fel. Érj el csillogó hatást tükörmozaikkal vagy kelts ragyogó hatást egy fémesen fényes 🙂 kerettel.

Tükör tisztítás:

Végezetül pedig takarítsd rendszeresen a tükröket – persze, csak ha nem akarsz antik hatást kölcsönözni otthonodnak. A tükör hamar összegyűjti a port, így érdemes gyakran tisztítani. Főleg, mert ezáltal a lakás tisztaságérzetét is nagyban növelheted.

Kapcsoló cikkemet a témában ITT olvashatod el.

Ha szeretnéd, hogy segítsek Neked abban, hogy miként „használhatod ki” a tükrökben rejlő lehetőségeket, vagy egyéb lakberendezési tanácsra van szükséged, keress bizalommal elérhetőségeim bármelyikén.

Megosztás itt: facebook
megosztás

Lakásfelújítási támogatás 2021

Lakásfelújítási támogatás, vágjatok bele! Hatalmas az érdeklődés a gyermekeket nevelők számára 2021. január elsejétől bevezetett otthonfelújítási támogatás iránt. Népszerűségét csak növeli, hogy a felújítási költségek

Lakberendezés a nyár színeivel

Lakásdekoráció nyári hangulatú otthonhoz Helló, július! Az idei nyári szezon olyan kurtán-furcsán köszöntött be idén. De Én nagyon vártam. Imádom a napsütést és mindent ami