kertberendezés

Kertberendezés – Hogyan tegyük otthonossá a kertünket?

Otthonos kertberendezés az álomkert kialakításáért!

Kertberendezés ötletek! Közeledik a jó idő, irány a kert. A kertről alapvetően mindenkinek a zöld gyep, fák és virágok jutnak eszébe, de tudtad, hogy a kertedet is berendezheted, otthonosabbá teheted? Ebben a bejegyzésemben ehhez nyújtok segítséget.

A kertnek sok esetben szerves része a terasz is, melyről korábban már egy blog cikkemben írtam, most lépjünk le egy kicsit a teraszról és varázsoljuk igazi édenné a kertünket.

A kert már rengeteg igényt kielégít, legyen szó hangulatos családi étkezésekről, baráti összejövetelekről vagy pihenésről. Megsúgom Neked, hogy a nyári estéken én szeretek a kertbe kiülni dolgozni. Épp ezért – akárcsak az otthonodban – a kertben is fontossá vált a különböző bútordarabok, színek összehangolása, valamint a hangulatfokozó elemek és dekorációk használata.

Kertberendezési ötletek otthon nyaraláshoz

De hogyan is induljunk neki a kert berendezésének?

Ebben az esetben is fontos szempont, hogy a Te ízlésedet tükrözze a kerted, emellett a másik fő szempont a praktikusság, hiszen kertberendezésünknek bírnia kell a nyári tűző napsütést és az esetenként pillanatok alatt lezúduló nyári záport is.

A kert meghatározó elemei a kerti bútorok. Általánosságban elmondható, hogy a kertekben a természetes megjelenésű anyagok hódítanak idén a korábbi évek minimalista irányvonala mellett – a műrattan és a fa igen elterjedt a kerti szetteknél, összeállításoknál.
A nappali és a kert közötti határvonal egyre inkább elmosódik: utóbbiban is nagyobb szerepet kapnak a kanapék, garnitúrák, nem beszélve a hihetetlenül komfortos hintaágyakról, lounge ágyakról.

Kerti bútor ötletek:

Árnyékolás, kültéri világítás és kertberendezési kiegészítők

Ha a bútorok már megvannak, érdemes a kiegészítőkre is hangsúlyt fektetni, hiszen ezek tehetik igazán hangulatossá kertünket. A legnagyobb hőségben szükségünk lehet árnyékos helyekre, erre a napernyők, napvitorlák, pergolák, pavilonok nyújthatnak megoldást.

Ülőpárnákkal, különféle kertdekorációs apróságokkal és virágtartókkal feldobhatjuk az összképet, nem beszélve a kültéri lámpákról, amelyek nyári estéinket teszik majd még hangulatosabbá.

 

Ha szeretnéd, hogy a kerted berendezése is harmonikus és egységes legyen, ha jó lenne, hogyha valaki összerendezné a gondolataidat, akkor szívesen segítek Neked, keress meg elérhetőségeim bármelyikén.

Tekintsd meg referenciáimat!

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus