Hálószoba ötletek

Hálószoba ötletek és dekoráció

Napjainkat általában a hálószobánkban indítjuk és zárjuk. Este itt hajtjuk álomra a fejünket és engedjük ki a napi stresszt a fejünkből és testünkből. Reggel pedig itt kezdjük a napot, hálószobánk enteriőrje az első, amely hatással van ránk reggel.  Tehát nagyon nem mindegy milyen térben történnek ezek az igen meghatározó pillanatok.

Az, hogy milyen a hálószoba kialakítása, nagymértékben meghatározza a közérzetünket, akár egész napos hangulatunkat. Most mutatok nektek olyan modern hálószoba ötleteket, amiknek a segítségével akár Ti is saját igényeitekre szabva kialakíthatjátok kedvenc hálószobátokat.

Képek forrása: Pinterest

Milyen egy 2021-es modern hálószoba?

A hálószoba stílusát elsősorban az összkép határozza meg. Az összképet pedig a bútorok, a hálószoba színei, a fali dekoráció, a világítás és a padló burkolata határozza meg. A mai modern lakberendezési stílust körbe lengi egyfajta letisztult elegancia. Sok esetben a hűvösebb színek dominálnak, például a fehér, a törtfehér, a hamuszürke, illetve a kék.

A mai stílus egyik legfontosabb jellemzője, hogy a tárgyak egyszerűek, letisztultak és mentesek minden “felesleges” díszítéstől. Ami a modern formatervezést illeti, az is az egyszerűséget képviseli, de a modern design-ban megjelenik egyfajta harmonikus játékosság is, ami a különböző formák közötti reflexióból születik meg.

Mindemellett a fénytechnika is szerves része a térnek, ami remekül ki tudja hangsúlyozni a különböző térelemeket. Mivel a modern hálószobák “tiszta”, egyszerű összképet eredményeznek, ezért jól kombinálhatók más lakberendezési stílussal, mint például a bohém dizájn színességével.

Képek forrása: Pinterest

Összefoglalva tehát a modern lakberendezési stílus jellemzői:

  • Az összkép letisztult eleganciát sugároz.
  • Inkább a hűvösebb színek dominálnak.
  • Egyszerű, „tiszta”, díszítés nélküli.
  • Játékos, harmóniát sugalló formavilág.
  • A térelemeket, formákat kihangsúlyozó fénytechnika.

Jól kombinálható más lakberendezési stílussal.

Hálószoba színek – melyiket válaszd?

Mielőtt kiválasztod a szoba színeit, fontos, hogy tudd: minden árnyalatnak megvan a maga hatása. Ezzel kapcsolatban érdemes a megérzéseidre hagyatkozni és figyelembe venni a saját és párod jellemvonásait is.

Harsány vagy visszafogott szoba színek?

Ha például egy kifejezetten nyugis személyiség vagy, aki szereti a természetes, visszafogott árnyalatokat, akkor érdemes a pasztellszínek között keresgélned. Ezek ugyanis nyugtató hatással bírnak és ha ezek kerülnek túlsúlyba, akkor a hálószoba igazi kis nyugalom sziget lesz a lakásban.

Ha viszont igazi pörgős egyéniség vagy, akinek szüksége van az impulzív hatásokra, akkor könnyen megeshet, hogy a pasztell árnyalatokat unalmasnak találod. Ez esetben választhatsz kicsit feltűnőbb árnyalatokat, amik igazán inspirálóan, vibrálóan hatnak együtt, de mégsem érződnek “soknak”.

A lényeg, hogy olyan hálószoba színeket válassz, amik között jól érzed magad.

Néhány színárnyalat, amik remekül passzolnak egymáshoz:

  • Napsárga, hamuszürke, fehér
  • Málna, türkiz, amazonas-zöld
  • Adria-kék, türkiz, fehér, dióbarna
  • Fekete, dióbarna, földbarna, avarszín
  • Indigó-lila, citromzöld, eperszín

A szoba színeket érdemes körültekintően megtervezni, egy-egy rosszul megválasztott árnyalat ugyanis nagyon zavaró lehet. Érdemes belemélyedni a színelmélet tudományába, de az is szuper megoldás, ha egy neten található színpalettát vagy színkombinációs alkalmazást hívsz segítségül. Bárhogy is teszel, a végleges döntés előtt mindenképp aludj rá egyet (vagy párat)!

Fali dekoráció – bánj csínján velük!

Mint, ahogy már említettem, a modern stílus egyik legfontosabb ismérve a már-már puritán egyszerűség. A fali dekorációt is ezt szem előtt tartva érdemes választani. Egy modern otthonban nagyon jól mutatnak a kortárs festmények a falon, de a fémből készült fali díszek is jól beleillenek az összképbe. A hálószobát fel lehet dobni egy nagyméretű, elegáns órával vagy tükörrel, amik amellett, hogy használati tárgyak, fali dekorációként is tökéletesen működnek. A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba a díszítést, ellenkező esetben könnyen megtörhetjük a modern lakberendezési stílusvonalat, ez pedig zavaróvá válhat az összhatás tekintetében.

Panel hálószoba ötletek

Egy panellakásban a legnagyobb probléma jellemzően a térhiány. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy a panellakóknak le kellene mondaniuk a modern lakótér előnyeiről. Csupán arról van szó, hogy nagyobb körültekintést igényel az otthonuk kialakítása. Nagyon jó megoldás az optikailag térnövelő hatású bútorok, kiegészítők alkalmazása.

Néhány ötlet:

  • Világos színek választása pl. a falak, bútorok esetén, ezek ugyanis optikailag tágítják a teret
  • Földtől elemelkedő pl. falra szerelt bútorok, amik azt a hatást keltik, mintha lebegnének a térben
  • Okos térhasználat pl. ablak előtt falba épített íróasztal vagy az ágy fölé helyezett lebegő polcok
  • Hosszanti mintájú tapéta vagy falmatrica, ezek ugyanis “magasítják” a belső teret
  • Falra szerelt TV, ami látszatra növeli – vagy legalábbis nem csökkenti – a teret
  • Alacsony kialakítású ágy, szintén a térhatás miatt előnyös
  • Tükrös megoldások pl. tükrös gardróbszekrény azt az érzetet keltik, mintha tágasabb lenne a tér

Ezek apróságoknak tűnhetnek, de valójában nagyon sokat számítanak egy kis alapterületű hálószobában, ahol minden négyzetméter számít.

Inspirációként nézz meg tervezéseim közül egy kis hálószobát. Szerintem Igazán csodás lett! <3

Remélem ezzel a cikkemmel tudtam abban segíteni, hogy kitudd alakítani az álom hálószobádat!

Ha azonban segítségre lenne szükséged keress bátran, valósítsuk meg együtt álmaid!

megosztás
szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!