Lakberendezési ötletek ősz

Lakberendezési ötletek őszre

Ismét itt az ősz. A hűvösebb idő beköszöntött, a levelek lassan mind vörös és arany árnyalatúak lesznek és közelednek a sötétebb napok. Most a friss és élénk nyári dekoráció már nem illik a hangulatunkhoz. Ebben a cikkemben megosztok veletek néhány gyors és egyszerű ötletet, hogyan alakíthatjátok át otthonotok olyanná, amely magában foglalja az ősz minden csodálatos jellemzőjét.

Lakberendezési ötletek ősz

Kép forrása: Pinterest

Csillog, mint az arany

Az ősz meleg és földes színeiről ismert. Ezeknek a melegebb tónusoknak a bevezetése az egyik legjobb módja annak, hogy az őszi érzést bevigyétek otthonotokba.

Arany a lakberendezésben

Kép forrása: Pinterest

Ahhoz, hogy adjatok egy kis arany hatást a lakóterekhez anélkül, hogy az elsöprő lenne elegendő egy kevés kiegészítés a terekben. Ha frissíteni szeretnétek a szőnyegeket, a kapcsolókat, vagy pár kiegészítőt ez most tökéletes lehetőség arra, hogy otthonotoknak finom, meleg és az őszi hangulatot adjatok!

Őszi hangulatvilágítás

Kép forrása: Pinterest

Az arany hozzáadásának egy másik módja a függő és fali lámpák cseréje. Egy pompás arany patinás lámpa éppen az, amely nem marad észrevétlen, de olyan finom is, hogy az ősz végeztével nem megy majd ki a divatból.

Őszi hangulató étkező lámpa

Kép forrása: Pinterest

A bogyó színek idén ősszel terítéken lesznek, a mélyvörösektől és a lila árnyalatoktól a zamatos szederig. Az aranyhoz hasonlóan ezt a színt is bevihetitek otthonotokba egy-két gyönyörű kézzel festett eperfa lámpával vagy ha nem szeretnétek valami tartósat, a kanapépárnák cseréje nagyszerű választás a nappaliban.

Az ebédlőasztalra mehet egy mély borvörös abrosz, amely valóban megalapozza az őszi hangulatot. Ebben bónusz az is, hogy ez a terítő sokkal jobban elrejti azokat a bor foltokat, amelyek előfordulhatnak egy baráti vacsora után! Az átalakulást befejezhetitek néhány mély őszi piros gyertyával, hogy valóban őszi hangulatot varázsol otthonotokba.

Díszítsetek a természettel

Belsőépítészeti tippek őszre

Kép forrása: Pinterest

Lehetőség van otthonunkat finom faágakkal és színes tökökkel is díszíteni, ez igazán elegáns és őszies. Az ágak finom megjelenésűek, de a rusztikusabb hatás érdekében vázákba is helyezhettek egy-egy dinamikusabb formájú ágat. Arra figyeljetek, hogy a vázákat ne pakoljátok túl, különben rendetlenül vagy túlságosan megtervezetten fog kinézni.

Őszi lakás dekoráció

Kép forrása: Pinterest

Egy másik gyors őszi trükk, hogy megtöltötök egy széles tálat fűszerekkel: szegfűszeggel, fahéjjal, csillagánizssal és aszalt gyümölccsel. Helyezzétek ezt a tálat egy dohányzó- vagy konyhaasztalra, és dőljetek hátra. Hagyjátok, hogy a finom őszi illatok gazdag földi aromákkal töltsék meg otthonotokat. Néhány gyertyával is feldobhatjátok a tálat. Ezek lágy füstös illatot keltenek.

Melegebb hangulatvilágítás

Hagyományos és eklektikus világítás

Kép forrása: Pinterest

Az izzólámpák kiválasztása, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy otthonos és meghitt őszi hangulatot teremtsünk. A meleg hangulatú izzók kiválasztásának módja a megfelelő Kelvin (K) számú izzó választása. Minél alacsonyabb a Kelvin -szám, annál melegebb a fény, tehát az 1800K fény meleg naplemente hatást bocsát ki, míg az 5000K fény hideg és kékes árnyalatot eredményez.

A régi, vintage kinézetű izzók pihentető és hívogató érzést kölcsönöznek otthonotoknak. Ezek jól fognak jönni, azoknak a rövidebb nappaloknak a megvilágítására, amikor sokkal többet fogjátok használni a lámpáitokat.

Öltöztessétek melegebben a lakást

Őszi hálószoba trendek

Kép forrása: Pinterest

Nappal egyre hidegebb van és néha egy extra jumper este már nem is elég. Gondoskodjatok tehát arról, hogy a hálószobákat és a nappalit vaskos, gyapjú takarókkal és meleg ruhákkal ruházzátok fel. Válasszatok meleg, mély, természetes színeket, hogy megőrizzétek az őszi hangulatot. A meleg juhbőr szőnyegek és nehéz függönyök is melegséget kölcsönöznek a helyiségeknek, miközben tökéletes meghitt teret teremtenek az esti felmelegedéshez.

Nappali berendezés ősszel

Kép forrása: Pinterest

Remélem tudtam néhány lakberendezési és dekorációs ötletet adni nektek, amelyekkel az ősz minden érzésével feltölthetitek otthonotokat: a meleg, tüzes hangulattól kezdve az őszi illatokig. Miután elkészültetek a díszítéssel, élvezzétek egy forrócsokival a kezetekben otthonotok hangulatát!

Lakberendezési tanácsra lenne szükségetek, vagy épp felújítást terveztek, keressetek bátran!

Bővebb információt az árakról ITT találtok!

megosztás
szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

biofil lakberendezés

2021-es trendek: A biofil belsőépítészeti irány

Tisztázzuk az alapokat: Mi is a biofíl belsőépítészeti irány? A biofília (a természet szeretete) az ember természethez és természetes folyamatokhoz való veleszületett vonzódására összpontosít. Ez

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!