panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább.

Az elmúlt másfél hetünk történései

Statikus

Kiválasztott statikusunk múlt héten kijött, felmérte a terepet és mindent akkurátusan elmagyarázott. Fantasztikus szakembert sikerült találnunk. Nagyon szeretem a 30-40 éves tapasztalattal rendelkező, idősödő szakikat. Van egyfajta „bájuk”, ahogy ez esetben például a panelok gyártásáról úgy mesélnek, hogy ők élték azokat az időket. Fantasztikus velük beszélgetni! Sok mindent sikerült megtudunk a panelok 70-es évekbeli gyártásáról és a falkivételek lehetőségeiről, korlátairól, a leendő kiváltásaink mikéntjeiről, szabályairól.

Az elképzeltekhez képest sajnos két kompromisszumot is kell kötnünk…  Mindkettő fáj. Elsőre az egyik kevésbé, a másik jobban, de ahogy azóta tervezgettem tovább úgy változik a hozzáállásom és látom meg a lehetőségeket az új helyzetben. Az egyik kompromisszum, hogy egy helyen meg kell hagynunk egy oszlopot a tér közepén. Viszont legalább tudunk nyitni, ez jó hír. A másik, hogy nem tehetünk egy tervezett nyílást annyira közel a fal széléhez, mint, amennyire szerettük volna, így sajnos a nyílás jobban be fog lógni majd a térbe, mint eredetileg terveztük. Ahogy írtam, ezen kompromisszumos megoldások előnnyé formálásán pár órát agyaltam már azóta és van már pár jónak ígérkező megoldási ötletem. J

Engedélyeztetés

A házunk alapító okiratában elmerülve és egyeztetve a közös képviselőnkkel, kirajzolódik, hogy a statikai véleményt figyelembe véve a
közös képviselő jóváhagyása kell majd a munkálatok megkezdéséhez.

Feladatlista és alaprajz

A feladatlistát elkészítettem a hozzá tartozó ütemezéssel együtt. Ebből már látszik, hogy melyik szakit, mikorra kell hívni, illetve, hogy szükség esetén melyik feladat melyikkel lesz párhuzamosítható.

Kedvenc, sok mindenhez értő szakimmal már beszéltem, hamarosan jön felmérni. A további kedvenceimhez jövő héten igyekszem „bekönyörögni magunkat” tavaszra a megfelelő időpontokra. 😀 A hiányzó szakágakhoz hamarosan kérünk árajánlatokat.

Múlt héten voltam felmérni a szomszéd lakást, elkészítettem az alaprajzot a tervező programban. Egyik este annyira bele is lendültem, hogy több helyiség alaprajzi berendezési tervét el is készítettem. Férjemmel még majd át kell beszélni, mert azt mondta, hogy van, amit még meg kell emésztenie. 😀 

Ha tudok neked is segíteni a felújításod során, keress bátran bármelyik elérhetőségemen! https://szalontaikata.hu/kapcsolat/ 

megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!