tárolás_szalontai_kata_lakberendező

Szeress bele otthonodba újra!- Egyszerű és nagyszerű lakberendezési tippek

Lakberendezőként nagyon sokan kerestetek már meg azzal, hogy otthonotok elvesztette a varázsát, vagy nem tudjátok, hogy álljatok neki megteremteni azt. A lakberendezési tanácsadások során azonban mindig rádöbbenek, hogy valójában remek ízléssel rendelkeztek, csupán egy külső szem segítségével és pár praktikus jó tanáccsal is nagy változást érhettek el. Ezért hoztam Nektek öt könnyen megvalósítható, alacsony költségvetésű lakberendezési tippet, amelyekkel új életet lehelhettek otthonotokba.

1. Ez nem a sötét oldal! 

Változatosságot hozhatsz az otthonod világításába azáltal, hogy különböző típusú és színű fényforrásokat alkalmazol. Csereberélj hagyományos izzókat energiatakarékos vagy színes LED izzókra. Az otthoni világításnak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy hogyan érzed magad egy adott térben, és ezáltal jelentős hatással van a hangulatodra.

Az energiatakarékos izzók nemcsak környezetbarátak és költséghatékonyak, hanem kellemes, meleg fényt is kibocsátanak, amely barátságosabbá teszi az otthoni atmoszférát. A lágyabb és melegebb fények hozzájárulnak a kényelmes és meghitt környezethez, kiválóan alkalmasak esti pihenéshez vagy egy kellemes vacsorához.

 

 

 

vilagitas_szalontai_kata_lakberendezo-1

 

 

 

A színes LED izzók, vagy RGB-s led izzók, ledes lámpák használata pedig lehetővé teszi, hogy a világítást személyre szabva variáljuk az adott hangulathoz vagy tevékenységhez. Például, egy romantikus estéhez választhatunk meleg színeket, míg egy bulihoz vagy vidám hangulathoz élénkebb színek is beállíthatók. Ezek a változatok hozzájárulnak a kreatív és egyedi kialakításhoz, és kifejezik a személyes stílusunkat, így otthonunk egyedi, barátságos hangulatú hellyé válik.

 

 

 

Bármelyiket is választod, szó szerint új megvilágításba helyezik meglévő bútoraidat és dekorációidat, felfrissítve a megszokott berendezést. Ha érdekel, ide kattintva olvashatsz erről többet.

 

 

 

 

 

2. Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… 

 

 

 

További kis ráfordítású lakberendezési tipp a tükrök alkalmazása. A tükör egyrészt eleganciát sugároz, másrészt ugyanúgy megállja a helyét egy budapesti kislakásban, mint dél-magyarországi kertes házban, és szinte minden lakberendezési stílusba jól beilleszthető. 

 

 

 

Tükör a hálónkban

A tükrök nemcsak térérzetet és fényt adnak a helyiségnek, hanem vizuális illúziót is teremtenek. Segíthet a kisebb helyiségek optikai nagyobbá tételében, és ügyesen elhelyezve, a fényt is visszaverve világosabbá teszi az adott teret. Emellett a tükrök időtálló dekorációként is szolgálnak, melyet, ha az adott formájában megunnál, bármikor megbolondíthatsz egy kerettel vagy üvegfestéssel. 

A tükör szó szerint és átvitt értelemben is visszatükrözi a szépséget és a fényt az életedbe. Erről bővebben egy korábbi cikkemben olvashatsz.

 

3. Falfestés, mint lakberendezés? 

 

A Tape Art, vagyis a ragasztószalag-művészet egy rendkívül izgalmas és könnyen megvalósítható módja annak, hogyan varázsolhatod egyedivé és kreatívvá otthonod falait. A különböző színek és minták segítségével létrehozhatod a saját dizájnodat, amely tükrözi személyes stílusodat és ízlésedet. Az egyes szalagok kombinálásával egyedi formákat, geometriai mintákat vagy akár absztrakt alkotásokat hozhatsz létre. 

Világítás a lakberendezésben 2021

A Tape Art nem csak olcsó és könnyen alkalmazható, de a falakon teret ad a kreativitásnak, és egyedi atmoszférát kölcsönöz az otthonodnak. Nem csupán ragasztószalaggal, de szabadkézzel is utat engedhetsz a kreativitásodnak egy ecset vagy egy henger segítségével. Annyira szupernek tartom ezt a tippet, hogy saját felújításom során én is alkalmaztam! 

 

 

 

4. Így neveld a növényed!

 

A növénynevelés nem csak egy hobbikertész feladata, hanem egy igazi otthonépítő kihívás is. Amellett, hogy zöldebbé és egészségesebbé varázsolja a lakást, a növények gondozása a belső terek harmonikusabbá tételének is része lehet. Az egyes növényeknek sajátos igényeik vannak, és ahogy megismered őket, egyre többre tanítanak arról, hogyan gondoskodj róluk. 

biofil lakberendezés

A kis ültetvények nemcsak élénkítik a szobákat, hanem gondoskodnak a levegő minőségéről is. Így nevelni a növényeket nem csak egy feladat, hanem egy szép és hosszú távú kapcsolat kezdete az otthonoddal. Kattints ide, ha szívesen olvasnál még ezzel kapcsolatban!

 

5. Rend a lelke mindennek

 

A kreatív tárolás művészete nem csak arról szól, hogy rendet teremtsünk, hanem egyben egy stílusos és esztétikus megoldást is kínál a mindennapi tárgyak rendezetlen tárolása ellen. A dobozok és kosarak nem csupán praktikus tárolóeszközök, hanem dekoratív elemek is lehetnek otthonunkban. Azokat a dolgokat, amelyeknek nincs mindennapi használati funkciójuk, elrejthetjük a dobozokban, így minimalizálva a rendetlenséget. 

Komód fából a fenntartható jövőért

Emellett a kreatív tárolás lehetőséget ad a személyes stílus kifejezésére is – válassz olyan dobozokat, amelyek illenek az otthonod színvilágához és dekorációjához, így a tárolás is összhangot kölcsönöz a térnek. Személyesen szeretem többek között a Pepco-ban található olcsó és letisztult darabokat. 

Ezek a praktikus és költséghatékony ötletek – sok egyéb mellett – segítenek, hogy saját egyedi stílust teremts otthonodban anélkül, hogy költséges beruházásokra lenne szükség. Engedd szabadjára a kreativitásodat, és nézd meg, milyen gyönyörűvé varázsolhatod az otthonodat! Ha pedig ennél többre vágysz, vedd fel velem a kapcsolatot! 

megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!