Kültéri világítás

Kültéri és kerti világítás – Itt a tavasz!

A kültéri világítás fontossága

Kültéri világítás.

A világítás nem csupán a lakásban vagy a házban, hanem kültéren is nagy jelentőséggel bír. Legyen szó homlokzatvilágításról, falvilágításról vagy kertvilágításról a fények meghatározzák az adott tér hangulatát. A fénynek optimálisan kell megvilágítania a külteret, így biztonságot nyújtva a közlekedőknek. Ügyelnünk kell arra, hogy a fény ne legyen túl erős, se a szomszédokat, se a nyugodt kerti pihenést ne zavarja.

A kerti vagy ház világítás szerves része környezetünknek, alapos tervezést kíván, még ha nem is szerepel az elsők között a felújítás vagy a ház tervezése során. A kültéri világítás nemcsak praktikussága miatt fontos, hanem megteremti azt a kellemes hangulatot is, amire egy nyári estén szüksége van lelkünknek.

Most pedig tegyél velem egy virtuális sétát egy elképzelt ház körül! 🙂

Kültéri világítás ötletek:

Homlokzatvilágítás

Nézzük meg messzebbről ezt a szép házat és induljunk el a bejárat felé!

Emeld ki a hangulatvilágítással házad homlokzatát és bejáratát. Néhány LED lámpa vagy mozgásérzékelős lámpa kihelyezésével máris könnyebb a tájékozódás és a látvány is magáért beszél.

Garázsvilágítás és kültéri világítás

Garázsbeállód is van? Kezdjük meg a parkolást!

Egy következő igen fontos külső része a háznak, amely megfelelő világítást igényel az a garázs. Nem elegendő az autó lámpájának fénye, az garázshoz vezető út is jól látható kell legyen. Fő a biztonság!

Terasz világítás – kültéri világítás tervezése

Most ne menjünk még be a házba, hanem üljünk le egy kicsit a teraszra és hallgassuk az alkonyat hangját és lazítsunk!

Attól függően válaszd meg teraszod világítását, hogy milyen anyagok dominálnak benne. Fa? Kő? Zöld növényzet? Fémek? Tedd intimebbé a teraszt a kültéri hangulatvilágítással.

Kerti világítás ötletek:

Ha már kint ülünk a teraszon, nézzük meg ezt a gyönyörű kertet!

A növényeket, fákat, akár a kerti tavat éjszaka is láthatod és csodálhatod a természetet, ha finoman hangolt kerti világításod van.

A napelemes lámpák és a LED járdaszegély fények szépen irányítják a tekintetet és este is biztonságosan sétálhatsz egy nagyot a kertedben.

Kerítés és kerti lépcső világítás

Ne feledkezzünk meg a kerítés és a lépcső világításáról sem!

Egy surló LED fény azonnal kiemeli és megmutatja a kerítés anyagának és struktúrájának szépségeit. A kültéri lépcső az építészeti szépségén túl biztonságos is kell legyen, ezért nagyon fontos a megvilágítása!

 

Remélem élvezted ezt a képzeletbeli sétát és tudtam néhány ötletet adni, hogy idejében felkészülhess a nyári lazító estékre!
Ha beltéri világítással kapcsolatban szeretnél ötleteket kapni, egy korábbi cikkemben találsz megoldásokat.

Ha egyéb lakberendezési vagy enteriőr tervezési kérdésed lenne keress bátran, vagy tekintsd meg a szolgáltatásaimat!

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus