Kültéri világítás

Kültéri és kerti világítás – Itt a tavasz!

A kültéri világítás fontossága

Kültéri világítás.

A világítás nem csupán a lakásban vagy a házban, hanem kültéren is nagy jelentőséggel bír. Legyen szó homlokzatvilágításról, falvilágításról vagy kertvilágításról a fények meghatározzák az adott tér hangulatát. A fénynek optimálisan kell megvilágítania a külteret, így biztonságot nyújtva a közlekedőknek. Ügyelnünk kell arra, hogy a fény ne legyen túl erős, se a szomszédokat, se a nyugodt kerti pihenést ne zavarja.

A kerti vagy ház világítás szerves része környezetünknek, alapos tervezést kíván, még ha nem is szerepel az elsők között a felújítás vagy a ház tervezése során. A kültéri világítás nemcsak praktikussága miatt fontos, hanem megteremti azt a kellemes hangulatot is, amire egy nyári estén szüksége van lelkünknek.

Most pedig tegyél velem egy virtuális sétát egy elképzelt ház körül! 🙂

Kültéri világítás ötletek:

Homlokzatvilágítás

Nézzük meg messzebbről ezt a szép házat és induljunk el a bejárat felé!

Emeld ki a hangulatvilágítással házad homlokzatát és bejáratát. Néhány LED lámpa vagy mozgásérzékelős lámpa kihelyezésével máris könnyebb a tájékozódás és a látvány is magáért beszél.

Garázsvilágítás és kültéri világítás

Garázsbeállód is van? Kezdjük meg a parkolást!

Egy következő igen fontos külső része a háznak, amely megfelelő világítást igényel az a garázs. Nem elegendő az autó lámpájának fénye, az garázshoz vezető út is jól látható kell legyen. Fő a biztonság!

Terasz világítás – kültéri világítás tervezése

Most ne menjünk még be a házba, hanem üljünk le egy kicsit a teraszra és hallgassuk az alkonyat hangját és lazítsunk!

Attól függően válaszd meg teraszod világítását, hogy milyen anyagok dominálnak benne. Fa? Kő? Zöld növényzet? Fémek? Tedd intimebbé a teraszt a kültéri hangulatvilágítással.

Kerti világítás ötletek:

Ha már kint ülünk a teraszon, nézzük meg ezt a gyönyörű kertet!

A növényeket, fákat, akár a kerti tavat éjszaka is láthatod és csodálhatod a természetet, ha finoman hangolt kerti világításod van.

A napelemes lámpák és a LED járdaszegély fények szépen irányítják a tekintetet és este is biztonságosan sétálhatsz egy nagyot a kertedben.

Kerítés és kerti lépcső világítás

Ne feledkezzünk meg a kerítés és a lépcső világításáról sem!

Egy surló LED fény azonnal kiemeli és megmutatja a kerítés anyagának és struktúrájának szépségeit. A kültéri lépcső az építészeti szépségén túl biztonságos is kell legyen, ezért nagyon fontos a megvilágítása!

 

Remélem élvezted ezt a képzeletbeli sétát és tudtam néhány ötletet adni, hogy idejében felkészülhess a nyári lazító estékre!
Ha beltéri világítással kapcsolatban szeretnél ötleteket kapni, egy korábbi cikkemben találsz megoldásokat.

Ha egyéb lakberendezési vagy enteriőr tervezési kérdésed lenne keress bátran, vagy tekintsd meg a szolgáltatásaimat!

megosztás
szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!