A lakberendezés aranyszabályai

Nézzük tovább a lakberendezés aranyszabályait. Az első négy aranyszabályról ITT írtam…

  1. aranyszabály: #Külön darabokkal harmonikusan!

Mint, ahogyan az ember sem komplett „ruhaszettekbe” öltözteti magát nap, mint nap, úgy a lakberendezésben sem jó választás az, ha az egész lakás komplett szettekben pompázik. Mire is gondolok?

Fontos a vizuális keveredés, azaz lényeges, hogy az egy térben, és az egy lakásban elhelyezett elemek, színek, formák és stílusok harmóniában és egymás kiegészítőjeként alkossanak egységet. A túlzott egyformaság unalmas, hosszú távon kellemetlen atmoszférát ad a helyiségnek.
Így, azt tanácsolom, hogy szánj időt arra, hogy megtaláld azokat az összepasszoló ám mégis különböző darabokat, amelyek illenek hozzád és olyannyira illenek az adott térbe is , mintha alapból odateremtették volna őket.

  1. aranyszabály: #3/3-as vertikális szabály!

Ez a felsoroltak közül, úgy gondolom, a legfontosabb szabály, és pofon egyszerű! Mindennek a kiindulópontja a természet adta harmónia: a talaj sötét, a növények színvilága világosabb, az ég pedig a legvilágosabb.
Ez a szabály persze manapság már egy-egy fal, vagy térrészlet kapcsán módosul, de azért a legfőbb vezérfonal mégiscsak ez. Ha ezt az elvet megjegyezed, és később a lakberendezésben is ügyesen alkalmazod, akkor már nagyon mellé nem lőhetsz! A fenti szabályt a gyakorlatban így tudod megvalósítani: padlóburkolatként inkább sötétebb árnyalatokat válassz, falra mehetnek a középárnyalatok, illetve a padlóburkolathoz viszonyított világosabb színek, a plafonra pedig a fehér vagy a nagyon pasztell árnyalatok! A 3/3 vertikális szabály ennyire egyszerű: sötét, átmenet, világos… 

  1. aranyszabály: #60-30-10 – újabb szabály a harmóniáért!

A lényeg itt is rendkívül egyszerű: a kivitelezéshez – általában – 3 színnel kell játszadoznod! A 60% a domináns szín, a 30% a kiegészítő szín, és 10% pedig egy feltűnő szín. A kiválasztott 3 színt körülbelül ilyen arányban kell alkalmaznod ahhoz, hogy valóban harmonikus és kellemes legyen a végeredmény!

Nézzünk egy példát: a domináns árnyalat a bézs, kiegészítő szín a sötétbarna, a feltűnő szín pedig a türkiz (vagy ha vagány vagy, akkor a narancssárga)! Neked is bevillant a lelki szemeid előtt egy ilyen nappali?  Ha ezt a szabályt alkalmazod, a színek tekintetében már nyert ügyed van! 

Ha kíváncsi lennél még több lakberendezési aranyszabályra, és arra, hogy mi mindent kéne még figyelembe venned, ahhoz, hogy harmonikus legyen az otthonod, akkor kapcsolati oldalamon kérj egy személyes konzultációt, és segítek megoldani bármilyen lakberendezési dilemma, vagy feladattal állsz is szembe!

Álmodjunk közösen tökéletes tereket, valósítsuk meg együtt álomotthonodat! 

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!