otthon kiállítás, design összefoglaló

A lakberendezés 7 aranyszabálya 1. rész

A profi lakberendezés és szabályai

A lakberendezés olyan, akár a festészet. A lakás, a rendelkezésre álló tér a festővászon, a jól megválasztott, térbe illő bútorok, a színek, a kiegészítők, textúrák pedig a vászonra kerülő festéket, színeket szimbolizálják, amit a művész, az alkotó szakszerűen, de könnyed ecsetvonásokkal használ és kombinál.

Az ecset és a festővászon mindenki eszköztárában megtalálható, azonban csak kevesen tudnak valóban úgy bánni vele, hogy a végeredmény harmonikus, stílusos és egyedi legyen!

És mint minden művészetben a lakberendezésben is vannak aranyszabályok, amelyeket a jó művész figyelembe vesz, szem előtt tart. Olyan örök érvényű igazságok, tippek és tanácsok ezek, amelyek követése hozzásegít ahhoz, hogy Te is képes legyél lakásból otthont, egyszerűből megismételhetetlent varázsolni.

Lakberendezőként az egyik legszuperebb dolog végigkövetni, és minden ponton segíteni ezt az átalakulási folyamatot. Megálmodni, megtervezni és jelen lenni egy régi konyha újjászületésénél, vagy egy gyerekszoba megszületésénél, látni az elégedett arcokat, azt, ahogy a részletekből egész kovácsolódik, a tervekből kézzelfogható otthon lesz, ez adja a motivációm legnagyobb részét.

Ez alkalommal összefoglaltam azokat az arányszabályokat, amelyek mankóként szolgálhatnak Neked a lakberendezés izgalmas, ám olykor nehéz világában.

Hadd adjak egy kis segítséget, hogy könnyebben tervezd át Te is az otthonod. Gyere, tarts velem!

1. aranyszabály: #Fontosak az alapok!

Mire is gondolok?

A megfelelő falszínre, és a színben és anyagban megfelelően kiválasztott és lerakott burkolatokra!
Az otthon összképét rendkívül fel tudja dobni egy egységes, hiba nélkül elkészített fal, ahol nincsenek hepehupás glettelési „félrelépések” vagy maszatos, csíkos festési hibák. Ehhez nyilván elsősorban egy jó szakemberre lesz szükséged, aki az elképzeléseidet precízen megvalósítja.
Az alapok megteremtését mindig sasszemmel és extra kritikusan figyeld! Ne elégedj meg a közepes minőséggel, ne fogadd el a munkások minőségre vonatkozó kifogásait! A komfortérzeteden sokat fog javítani, ha tökéletes kivitelezésű a glettelés, a falak, a csempék, a járólapok, a tapétázás. Szánj időt a megfelelő szakember felderítésére, hidd el, megéri!

2. aranyszabály: #Emeld ki az otthonod előnyeit!

Mindenkinek vannak kedvenc helyei, részletei az otthonában.

A keleti tájolású hálószoba, az óriási amerikai konyhás nappali, egy hangulatos olvasósarok, az erkély, ahonnan nagyszerű kilátás tárul eléd a nap minden szakában. Kezdj kutakodni, hogy nálad mi az a részlet, momentum, BÁRMI, amit kifejezetten imádsz az otthonodban! Ha rátaláltál erre az 1, vagy akár több dologra, akkor EMELD KI! Tereld oda a tekintetet különféle kiegészítőkkel! Függöny, szobanövény, szőnyeg, világítás, derítsd fel, hogy nálad melyek azok az eszközök, amelyek nagyszerűen működhetnek párban a büszkeséged tárgyával!

Lakberendezés szabályai

Ha nehezen látod meg az otthonodban rejlő lehetőségeket, szívesen segítek a feltérképezésben!

Vedd fel a kapcsolatot velem és segítek Neked!

3. aranyszabály: #Ne gondold túl!

Érthető, hogy lakás átalakításnál nehezen tud lehorgonyozni az ember egy-egy stílus vagy kiegészítő mellett, azonban ne feledd: „A kevesebb, több!”.

A tematikus nappalik, hálószobák és gyerekszobák csak ideig-óráig jelentenek stabil kikötőt, hiszen a vitorlás mániánk elmúlhat, a gyerekünk kinőheti a pókember-rajongását, a vadnyugati stílusban berendezett hálószoba pedig előbb-utóbb inkább idegesítő lesz, mintsem otthonunk kedvenc helye.

Természetesen van lehetőség arra, hogy tematikus elemekkel erősítsd a szobákat, de ne ess túlzásba! Ha a tengerész tematika rajongója vagy akkor se ess abba a hibába, hogy hajókötelek, vasmacskák, matrózminták, kagylók, hajók és ehhez hasonló minták túlzsúfoltan tolonganak a szobáidban! Egy-egy kiegészítő, egy tengerészkék falszín vagy egy vidám, tengerész mintás takaró a kanapén elég ahhoz, hogy hódolj a szenvedélyednek, ám ugyanakkor stílusos maradj!

4. aranyszabály: #A tökéletes falszín!

Nem is gondolnád, de képzeld: a tökéletes fehér szín megtalálása igen nehéz feladat, főleg, ha falszínről van szó. A „fehér” sokszor rózsaszínes, sárgás, kékes, zöldes színekben játszadozik, és erre rendszerint csak akkor derül fény, ha a falaink 80%-át már lefestettük.

A vödörben, az ecseten egyértelműen 100%-ig beazonosítható a tökéletes fehér árnyalat, azonban élesben már teljesen másképp mutat. További probléma a színes falak megfelelő árnyalatának kiválasztása. Hátha még kombinálni és kéne különböző színeket egy térben!

Ha szeretnéd megóvni magad a bosszankodástól, akkor végezz próbafestést! A szoba egy eldugottabb sarkába fess a kiválasztott színnel egy csíkot és várj, amíg a száradási idő után elnyeri végleges színét! A fehér festékek kis százalékban maradnak csak teljesen fehérek! A színt száradást követően ellenőrizd le nappal, este és világítás mellett is, és ha minden napszakban meg vagy vele elégedve, akkor indulhat a munka!

Falszín választás a lakberendezésben

Legközelebb jövök az utolsó három szabállyal, a 7 aranyszabály legfontosabbjaival!

megosztás
szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!