fenntartható lakberendezés

Fenntartható lakberendezés!

Fenntartható lakberendezés és design

Fenntarthatóság a design-ban? Igen, fenntarthatóság a design-ban! …éés a lakberendezésben!

Nézzük csak elölről.

Régóta érdekel a környezetvédelem, foglalkoztat, hogyan is tudnék a természettel összhangban élni. Bár ezidáig nem aktívan, de mindig kerestem a megoldást arra, hogy a városi lét mellett hogyan tudom ezt a szemléletet a saját életem szegleteiben alkalmazni.

Úgy látom, hogy erre napjainkban egyre több a lehetőség, egyre többen gondolkozunk, keresünk és találunk a környezetvédelem kihívásaira megoldásokat saját életünkben.

Fenntartható lakberendezés fontossága

A hulladékmentes (zerowaste) életforma, a slowfashion, az öko-, a bio-irányzatok az elmúlt fél évben robbantak be az életembe és kezdtem el mélyebben foglalkozni azzal, hogyan élhetném kevesebb hulladékkal, fenntarthatóbban, környezet-barátabb módon az életemet.

Környezettudatos lakberendezés

Ezen személyes érdeklődésemtől vezérelten, és mert nem titkoltan szeretném ezt a szemléletet lakberendezési munkáimban is alkalmazni látogattam el a Design hét keretében lebonyolított kerekasztal beszélgetésekre.

AMission: Design előadássorozat októberben került megrendezésre. A múlt hétfői előadás témája a Fenntarthatóság kérdésköre volt a Design-ban.

A kerekasztal beszélgetés előtt bemutatkozott a Printa, amely egy környezettudatos márka, elvei között szerepel az öko-divat népszerűsítése, ruhakollekciói felhívják a figyelmet az egyre jobban teret nyerő slowfashion-re, és hazánkban úttörők a kiselejtezett ruhák újrahasznosítását illetően is.

A kerekasztal beszélgetés résztvevője volt:

Volom András, a V4SDGalapítója; Nagy Richárd, formatervező, fenntarthatósági szakértő, a Co&Co Design Communications tagja; Majoros Zita, a Printatulajdonosa, Magyar Gergő, a Medence Csoporttulajdonosa.

A beszélgetés rendkívül izgalmas volt, és bővelkedett a gondolatébresztő felvetésekben. Vajon lehet-e az újrahasznosítást (recycling, upcycling) tömeggyártásban is alkalmazni? Lehet-e az egyediséget nagy szériaszámnál is megtartani? Meddig folytathatja még az ember a pazarlást, a túltermelést a ruhák, a design világában (is)?

A pozitív és negatív forgatókönyvek hullámvasútján ültünk, és egy-egy borúsabb szcenáriót követően mindig gyúlt fénysugár, hogy érdemes változtatni és igenis környezetkímélőbben, fenntartható módon élni. Ez a jövő!

A beszélgetés megerősített abban az elképzelésemben, hogy a környezetvédelmet a lakberendezésben is lehet és kell is alkalmazni. Minden szakmában van létjogosultsága a fenntartható eszközöknek/módszereknek, csak meg kell találni a módját az alkalmazhatóságnak.

Az első lépéseket már megtaláltam, ezért hoztam létre a Környezetbarát lakberendezés csomagot és a Fenntartható lakberendezés(felújított bútorok) csomagokat.

Mivel a felújított bútorokkal történő lakberendezés terén hazánkban úttörő vagyok, és a környezetbarát lakberendezés terén sem elterjedt még idehaza , ezért a csomagok továbbfejlesztésén, a szolgáltatásaim tökéletesítésén folyamatosan dolgozom.

Ha érdekel az előttem álló út, tarts velem, kövesd a blogom! 🙂

megosztás

Esztétikus hűtés a kánikula idején

Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan integrálhatjuk esztétikusan a hűtést otthonunkban, mire figyeljünk a klímaberendezés kiválasztásánál, és azt is, hogy milyen szellőztetési praktikákat érdemes alkalmaznunk.

Magazinképek a színfalak mögött: a homestaging titka

Mi az? Feldobom, szolgáltatás ára, leesik, háromszoros bevétel? A válasz: homestaging. Ebben a cikkben bemutatom az esztétika, marketing és a befektetés szentháromságát, és azt, milyen lépésekkel tudjuk ezt megvalósítani együtt.

Szezonális dekor és fenntartható lakberendezés

Az ünnepek közeledtével és az évszakok változásával mindig izgalmas időszak köszönt ránk, amikor szeretnénk otthonunkat hangulatossá és az újdonság varázsával megtölteni. Miért ne hoznánk egy

szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!