hogyan válasszunk lakberendezőt

Ki legyen a lakberendező? Lakberendező választás!

Lakberendező választás:

Ráférne egy kis vérfrissítés az otthonodra?
Jó lenne egy kicsit felpezsdíteni a lakásod elrendezését, megjelenését?
Már sokat haladtál, de még mindig lenne mit alakítani otthon? Esetleg fontolgatod, hogy lakberendező segítségét kéred a tökéletes végeredmény elérése érdekében?

Nézzük, hogyan is érdemes lakberendezőt választani!

Biztosan nem mondok újdonságot, ha elárulom, hogy mint a legtöbb szakma; a lakberendezés is bizalmon alapszik. Rátalálni arra a szakemberre, akinek a kezébe mered adni az otthonodat, megbízni benne, hogy képes lesz arra, hogy elképzeléseidet és igényeidet 100%-ig szem előtt tartva alkosson…, valóban nem egyszerű.

Mindenekelőtt engedj meg nekem egy kérdést: ha villanyszerelőt, gázszerelőt vagy más szakembert keresel, te hogy indulsz neki a hadműveletnek?
Interneten keresztül keresed a befutó, szimpatikus jelölteket vagy ismerőseid ajánlásai alapján veszed fel velük a kapcsolatot?

Ha lakberendező „vadászatban” vagy, akkor jó hír, hogy a döntésedet segíthetik a különféle gyűjtőportálok (lakberendezo.lap.hu, lakberendezes.info), ahol ellenőrzött és minőségi szakemberek széles választékát találod. Területre lebontott név- és elérhetőséglisták, illetve referenciák alapján gyorsan rátalálhatsz arra az emberre, akire rá merheted bízni otthonod átformálását.

A másik út, hogy ismerősök ajánlásán keresztül bukkansz rá álmaid segítőjére. Azonban ez utóbbi esetben is javaslom a weboldalak, referenciamunkák, bemutatkozások átböngészését. Ezek az információk alapból nyújtanak egy első benyomást. Ezek megismerése után kialakulhat benned egy kép az adott szakemberrel kapcsolatban; ami lehet persze pozitív és negatív is. Szimpatikus? Az ízlésvilága, referenciái közel állnak a te elképzeléseidhez? Tetszenek az ötletei? HA IGEN, akkor szerencséd van, célegyenesben vagy, jöhet a következő lépés!

Ha a javaslatok vagy olvasottak alapján úgy érzed, megtaláltad a megfelelő kivitelezőt, akkor tanácsolom, hogy ne sajnáld az időt arra, hogy egy személyes találkozó keretei belül megismerkedjetek!
Nem szerencsés mindent e-mailen és telefonon keresztül lebonyolítani, de néha persze az is előfordul (nekem is volt már ilyen munkám, mert így is megvolt a bizalom, a szimpátia, és működött a kiemelkedő kommunikáció).
Sokszor egyszerűbb e-mailen kommunikálni, de egy lakberendezési munka nagyon összetett feladat, így rengeteget jelent egy személyes egyeztetés!

Egyedi árajánlatkéréssel kapcsolatban sem tanácsos ajtóstul rontani a házba, ugyanis ehhez sokszor ismerni kell a konkrét igényeket, elképzeléseket, és sokat segít egy minden részletre kiterjedő helyszíni terepszemle is. Ha megvan a szimpátia és úgy érzed, hogy a bizalom rendben alakul köztetek, akkor biztos, hogy jó kezekben vagy!

Egy jó lakberendező a díjazásának többszörösét is megspórolhatja a megrendelőnek, NEKED – a megfelelő berendezések, anyagok – adott esetben szakemberek és egyedi kialakítások – kiválasztásával és költséghatékony ötleteivel sok felesleges körtől és munkától kíméli meg a tulajdonost. A rengeteg energiáról és időről pedig nem is beszéltünk, amit egy komolyabb felújítás vagy átalakítás igényel attól, aki azt megtervezi, kitalálja és megszervezi. Ha lakberendezői munkába fektetsz, rosszul nem dönthetsz!

Tehát az első találkozás varázsa nagyon fontos a későbbiekkel kapcsolatban. Az első személyes megbeszélés (nálam) teljesen ingyenes, kötöttségek nélküli. Ekkor lehetőségünk van egy picit jobban megismerni egymást, nekem az igényeket, a helyszínt. Ilyenkor jönnek az első elképzelések, közös ötletek. Ha megvan a „kémia”, a szimpátia, akkor rá lehet térni a dolgok anyagi vonzatára.

Egy lakberendezési munka nem magányos munka, amit a tervezőasztalnál egyedül végzek. Rengeteget kell kommunikálni, megismerni, együtt gondolkodni, utána járni, ötletelni. Ha mégsem vagy a lakberendeződdel egy hullámhosszon, akkor az derüljön ki még a közös munka legelején, mintsem már a munka közben!

A tervezői és megvalósítási fázis alatt is rengeteget kell beszélgetni, konzultálni, adott esetben találkozni, ami kölcsönös szimpátia nélkül nem, vagy csak borzasztóan nehézkesen megy.

A lakberendező segít neked. Támaszkodhatsz a szaktudására. Ne legyél szégyenlős, kérd ki a véleményét minden dilemmáddal vagy problémáddal kapcsolatosan, legyen az világítással, gépészettel, falak mozgatásával, elrendezéssel, színekkel, anyagokkal kapcsolatos!

Hidd el, hogy MI lakberendezők azért vagyunk, hogy az álmaid 100%-ig megvalósulhassanak és az otthonod minden szempontból a lehető leginkább kényelmes és számodra tökéletes legyen!

Számomra egy megbízás nem csupán egy munka. A tervezésen túl nekem kifejezetten fontos az ügyfeleim elégedettsége, így maximalizmussal és egy nagy adag alázattal igyekszem megrendelőim elképzeléseit megvalósítani!

Ha felkeltettem az érdeklődésedet és lakberendezőre lenne szükséged, bátran vedd fel velem a kapcsolatot! Készséggel állok a rendelkezésedre!:)
Hogy pontosan mit is csinálok, arról ITT olvashatsz egy korábbi cikkemben!
megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!