Hagyományos karácsonyfa és díszei

Hagyományos, színes, csillogó – Karácsonyfa trendek

Hamarosan itt a karácsony, sokan közületek már biztosan a közepében vagytok a tervezgetésnek,vásárlásnak. Te eldöntötted már, hogy „milyen” lesz az idei karácsonyfa dekorod? Ebben szeretnék Neked segítséget adni képes összeállításommal, illetve bemutatni, hogy más országokban hogyan díszítik a fenyőfát.

Az örök klasszikus karácsonyfa típus

Ahogy az elmúlt években, idén is szerepet kapnak a klasszikus színek és formák. Az arany-fehér vagy arany-piros díszítés a hagyományos karácsonyt idézik meg. Gömbökkel, hópelyhekkel, szalagokkal igazi klasszikus karácsonyfa pompázhat otthonodban.

Hagyományos karácsonyfa és díszei

Trendi, színes karácsonyfa ötletek

Bevállalós színek

Azoknak, akik a meghökkentő és feltűnő karácsonyfákat szeretik, azok idén (is) választhatnak igazán merész színeket. Ennél a stílusnál figyelni kell a harmóniára és az egységességre ugyanis könnyen ízléstelenné tehetjük karácsonyfánkat, ha nem megfelelő díszeket választunk. Keressünk két árnyalatot kedvenc színünkből, ezeket pedig egy kis fehérrel egészítsük ki.

DIY karácsonyfadíszek

A karácsonyfa trendek sorából nem hagyhatom ki a kézzel készített, ehető díszeket sem. Mézeskalácsból, habcsókból csodás díszeket készíthetünk, amikből menet közben akár falatozhatunk is. Az ehető díszítésnek csodás kiegészítése lehet a bronz és barna árnyalatú gömbök használata. Igazán rusztikus végeredményt kaphatunk, ha ezekkel a díszekkel öltöztetjük fel fenyőfánkat.

Trendi karácsonyfa

Minden évben van egy fő szín, amely az adott év karácsonyát meghatározza. Ez 2019-ben a kék szín. Ha szeretnéd idén trendibe öltöztetni a fádat, akkor irány a bolt és keresd a sötétkék díszeket.

Elegáns kék karácsonyi gömbök

Színes műfenyő

Természetesen nemcsak a dekorok színe a kérdés. Az elmúlt években karácsonykor igen divatosak lettek a színes műfenyőfák is. Íme egy kis képes montázs, hogy milyen színekből válogathatunk. (A lista koránt sem teljes 😉 )

Karácsonyfa állítási szokások

Nagyvilági körkép

Azt szokták mondani, hogy „Ahány ház, annyi szokás” és igaz ez a karácsonyra is. Persze sok külföldi országban hasonló a karácsony és az ünnep dekorációja, mint itthon, de vannak olyan helyek a világban ahol nagyon különbözően gondolkodnak a karácsonyi dekorációról.

Összegyűjtöttem pár képet a világ minden tájáról:

Indiában banánfát díszítenek fel:

Banánfa, mint karácsonyfa

Új-Zélandon a tengerparton ünnepelnek, a Mirtusz fa a helyiek karácsonyfája:

Mirtusz karácsonyfa

Oroszországban hagyományosan népi elemekkel díszítik a karácsonyfát:

Orosz karácsonyfadíszek hagyományos népi elemekből

És végül is kis játékra invitállak: Színes, tele virágokkal és a csúcsdísz egy kalap. Vajon melyik ország karácsonyfája lehet?

Ha van kedved, írd meg nekem emailben vagy Facebook üzenetben, ha kitaláltad!

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: @StartHomebySzalontaiKata

Ha lakberendezési tanácsra van szükséged, keress bizalommal elérhetőségeim valamelyikén.

megosztás
szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

biofil lakberendezés

2021-es trendek: A biofil belsőépítészeti irány

Tisztázzuk az alapokat: Mi is a biofíl belsőépítészeti irány? A biofília (a természet szeretete) az ember természethez és természetes folyamatokhoz való veleszületett vonzódására összpontosít. Ez

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!