Hagyományos karácsonyfa és díszei

Hagyományos, színes, csillogó – Karácsonyfa trendek

Hamarosan itt a karácsony, sokan közületek már biztosan a közepében vagytok a tervezgetésnek,vásárlásnak. Te eldöntötted már, hogy „milyen” lesz az idei karácsonyfa dekorod? Ebben szeretnék Neked segítséget adni képes összeállításommal, illetve bemutatni, hogy más országokban hogyan díszítik a fenyőfát.

Az örök klasszikus karácsonyfa típus

Ahogy az elmúlt években, idén is szerepet kapnak a klasszikus színek és formák. Az arany-fehér vagy arany-piros díszítés a hagyományos karácsonyt idézik meg. Gömbökkel, hópelyhekkel, szalagokkal igazi klasszikus karácsonyfa pompázhat otthonodban.

Hagyományos karácsonyfa és díszei

Trendi, színes karácsonyfa ötletek

Bevállalós színek

Azoknak, akik a meghökkentő és feltűnő karácsonyfákat szeretik, azok idén (is) választhatnak igazán merész színeket. Ennél a stílusnál figyelni kell a harmóniára és az egységességre ugyanis könnyen ízléstelenné tehetjük karácsonyfánkat, ha nem megfelelő díszeket választunk. Keressünk két árnyalatot kedvenc színünkből, ezeket pedig egy kis fehérrel egészítsük ki.

DIY karácsonyfadíszek

A karácsonyfa trendek sorából nem hagyhatom ki a kézzel készített, ehető díszeket sem. Mézeskalácsból, habcsókból csodás díszeket készíthetünk, amikből menet közben akár falatozhatunk is. Az ehető díszítésnek csodás kiegészítése lehet a bronz és barna árnyalatú gömbök használata. Igazán rusztikus végeredményt kaphatunk, ha ezekkel a díszekkel öltöztetjük fel fenyőfánkat.

Trendi karácsonyfa

Minden évben van egy fő szín, amely az adott év karácsonyát meghatározza. Ez 2019-ben a kék szín. Ha szeretnéd idén trendibe öltöztetni a fádat, akkor irány a bolt és keresd a sötétkék díszeket.

Elegáns kék karácsonyi gömbök

Színes műfenyő

Természetesen nemcsak a dekorok színe a kérdés. Az elmúlt években karácsonykor igen divatosak lettek a színes műfenyőfák is. Íme egy kis képes montázs, hogy milyen színekből válogathatunk. (A lista koránt sem teljes 😉 )

Karácsonyfa állítási szokások

Nagyvilági körkép

Azt szokták mondani, hogy „Ahány ház, annyi szokás” és igaz ez a karácsonyra is. Persze sok külföldi országban hasonló a karácsony és az ünnep dekorációja, mint itthon, de vannak olyan helyek a világban ahol nagyon különbözően gondolkodnak a karácsonyi dekorációról.

Összegyűjtöttem pár képet a világ minden tájáról:

Indiában banánfát díszítenek fel:

Banánfa, mint karácsonyfa

Új-Zélandon a tengerparton ünnepelnek, a Mirtusz fa a helyiek karácsonyfája:

Mirtusz karácsonyfa

Oroszországban hagyományosan népi elemekkel díszítik a karácsonyfát:

Orosz karácsonyfadíszek hagyományos népi elemekből

És végül is kis játékra invitállak: Színes, tele virágokkal és a csúcsdísz egy kalap. Vajon melyik ország karácsonyfája lehet?

Ha van kedved, írd meg nekem emailben vagy Facebook üzenetben, ha kitaláltad!

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: @StartHomebySzalontaiKata

Ha lakberendezési tanácsra van szükséged, keress bizalommal elérhetőségeim valamelyikén.

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus