konyhai ötletek, fényes felületek a konyhában

Fényes felületek – Már nagyanyáink otthonában is hangsúlyos volt

A csillogó enteriőr tükre

Enteriőr tervezés akkor és most!

Igazán trendi és felkapott manapság a lakberendezésben a fényes, tükröződő felületek és dekorációk alkalmazása, pedig nem is olyan új keletű dolog ez. Már nagyanyáink otthonában is hangsúlyos volt Emlékezzünk vissza együtt és nézzük meg mi ma a trend.

Igazán trendi és felkapott manapság a lakberendezésben a fényes, tükröződő felületek és dekorációk alkalmazása, pedig nem is olyan újkeletű dolog ez. Emlékezzünk vissza együtt és nézzük meg mi ma a trend.

Fényes felületű bútorok a '70-es évek derekán

Akkoriban valószínűleg a praktikum volt az, amely miatt például szívesen alkalmazták az úgynevezett enyves falfestéket, ami amellett, hogy szép fényes felületet eredményezett, foltálló és könnyen tisztítható is volt. A másik nagy „divat” ezekben az időkben a lakkozott, magasfényű bútor volt, hiszen még nem létezett a bútorlap fóliázásának technológiája. Akkoriban ez jelképezte a modernitást, a tisztaságot, a „csillogást”.

Ezt követően egy időre kissé alább hagyott a magasfényű felületek térhódítása és a matt, illetve selyemfényű lakberendezési irányok felé fordult az érdeklődés, de láthatjuk, hogy napjainkban a csillogás ismét teret követel magának. Kicsit másféle szemüveggel szemléljük ma már ezt, mint nagyanyáink. Sokszor már nem a praktikusság miatt választjuk ezt, hanem sokkal inkább annak divatossága miatt.

Fémes és csillogó enteriőrök, modern lakberendezés

A fényes felületek eleganciát, ragyogást tükröznek, képesek akár önmagukban feldobni egy helyiség hangulatát, amennyiben pedig jól alkalmazzuk, akár a tér tágasabb hatását is elérhetjük vele. A világítással kapcsolatban már írtam egy cikket korábban, melyet ide kattintva tudsz elolvasni.

Modern enteriőr tervezés

Effajta csillogást szinte számtalan formában csempészhetünk be otthonunkba. A falfestéktől és burkolatoktól kezdve, a bútorokon át egészen a lakberendezési tárgyakig, számos lehetőségünk van.

Fényes enteriőr, tapéták és elegáns falfestés

Ma már a falfestékek és a tapéták nem csak a szivárvány összes színében érhetőek el, hanem a fényességüket tekintve is nagy a kínálat. Egy helyiségben az úgynevezett „alapot” minden esetben a fal színe és fényessége adja meg, ha igazi ragyogásra vágysz válassz magasfényű falfestéket, vagy fényes(ebb) tapétát. Aki ennél több ragyogást szeretne, az talál olyan tapétát is amely apró csillámpor tartalmánál fogva igazi ragyogó hatást kelt.

Modern luxus tapéta

Modern és elegáns belsőépítészeti burkolatok

A másik „alap” egy szoba alaphangulatának meghatározásban a burkolat, amely lehet padló-, falburkolat is. Itt is érvényes, hogy különböző fényességű darabok közül választhatunk a saját ízlésünk szerint.

Ezüst, fényes lakásdekoráció

Az utolsó nagy csoport a bútorok és dekorációs tárgyak csoportja. Itt olyan széles a skála, hogy egy egész katalógus is kevés lenne, hogy mindet bemutassuk, így igyekeztem a teljesség igénye nélkül bemutatni Neked párat a következő képek segítségével.

Lakberendezés és a világítás

Amennyiben fényes felületek is megjelennek a lakberendezésben, egy-egy helyiség dizájnjában, akkor érdemes nagy hangsúlyt fektetni a megvilágítás megválasztására is, mert ezek képesek tovább fokozni, kiemelni az adott felületet.

Ha esetleg hiányérzeted támadt és kerested a tükröket a bejegyzésben, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe március havi bejegyzésemet, amely kiemelten ezzel a témával foglalkozott.

Ha – akár ebben a témában – lakberendezési tanácsra van szükséged, keress elérhetőségeim valamelyikén, szívesen segítek összerendezni a gondolataidat, vagy akár leveszem a teljes kivitelezést a válladról.

megosztás
szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!