Látványos gamer szoba kialakítás

Gamer szoba ötletek és dekoráció

Gamer szoba? Mutasd milyen a tiéd!

Gamer szoba!

Ha te videojáték rajongó vagy, akkor biztosan kialakítottál már egy gamer zugot a szobádban, hogy a játék élménye magával ragadhasson.
Egy gamer szoba kialakítása igazán kreatív és izgalmas kihívás, mivel sok egyedi design ötlet közül lehet választani.

Ebben a cikkemben összeszedtem neked mik azok a legfőbb szempontok, amelyekre fontos odafigyelned egy ilyen szoba kialakításánál. Ez a felsorolás remélem, segít neked megtalálni a költségvetés-tervezés mellé is a megfelelő dizájnt.
Érdemes szem előtt tartani, hogy minden ötlethez különféle költségvetéssel kell számolni, a szoba méretétől, kiegészítőktől és természetesen a felszereléstől függően.

Gamer szoba ötletek és tervezés:

1.      Vedd figyelembe a leendő gamer szoba méretét!

Nem mindegy milyen típusú szobát szánsz játékra. Alagsorit esetleg tetőtérit?
A szoba mérete ez esetben kardinális kérdés. Nem szerencsés, ha a szoba nagyon nagy méretű de az sem, ha túl kicsi. Végig kell gondolnod minden felszerelésed és kiegészítőd méretének helyigényét.
Egy túl pici szobába nem szerencsés mindent bezsúfolni. Három monitorral és egy óriás asztallal egy picinyke szobában nem tudsz igazi a játékhoz megfelelő atmoszférát kialakítani.
Ugyanez a helyzet a nagy alapterületű szobával is. Túl nagy méretű szoba esetén a szoba mérete elnyeli a játék számára kialakított berendezést és nem tudsz azonosulni a játékkal.
A közepes méretű (10-20 nm) szoba lesz a megfelelő, amelyben el tudod helyezni a szükséges felszereléseidet: egy megfelelő méretű asztalon: nagyméretű Tv, monitorok, hangfalak, konzolok, gamer szék(ek), a falon hangtompítófal.

Ezeken kívül esetleg fekvőfotel vagy kanapé, amelyek lehetőséget teremtenek családtagjaidnak és barátaidnak is, ha csatlakozni szeretnének hozzád a játék során!

A gamer szoba alapvetően egy rekreációs szoba, ami a szórakozást illeti! Ezért a szoba ne legyen rendetlen! A rendetlensége elkerülése érdekében használj korszerű polcokat, fiókokat a kiegészítők és kellékek számára.

1.      Gamer szoba dekoráció és design

A videójáték típusa határozza majd meg a szoba teljes dizájnját.
Ha a tér engedi, akkor a falak energikus dekorációja, falfestménnyel vagy falmatricával egyedivé tehetők. Érdemes törekedni rá, hogy a szoba hasonlítson a legfőbb játékaid szelleméhez.
Azonban fontos, hogy a faldekornak nem szabad hangsúlyosabbnak lennie, mint a monitorod, amire fókuszálsz majd! A bútorok elhelyezésekor és a világítások kialakításakor fontos ügyelni az árnyékok vetülésére is.

Gamer szoba kellékek

3.      Gamer szoba világítása

A fények beállítása és finomhangolása nagyon fontos feladat. Nem számít hány monitorod és kijelződ van, a szemednek nagyon ártalmas, ha csak ezekre a fényekre hagyatkozol. Kell egy finom háttér világítás a szoba ellenkező pontjain, ami egyensúlyban tartja a kijelzőkből érkező fényeket.
Használhatsz színes LED vagy neon világítást, beépített mennyezeti vagy egyéb stílusos finom világítást is.

4. Gamer szoba kellékek és kiegészítők

A fentieken túl a legfontosabb kiegészítőd a gamer szék lesz, aminek igazán ergonomikusnak, nagyon kényelmesnek kell lennie! Ha igazi fanatikus vagy ebben a székben sok időt töltesz majd, ezért biztosítsd gerinced számára a megfelelő kialakítású széket! A tökéletes hanghatás érdekében a hangfalakat úgy kell elhelyezned, hogy tényleg azt érezhesd, benne vagy a játékban. Teheted őket az asztalodra, de akár fel a falra is vagy egyedileg a hangfalaknak felhelyezett polcokra is rakhatod őket.

Az asztal választásnál, a szoba adottságai a döntőek. Látnod kell, hogy az asztal csak a sarokban fér majd el, vagy ablak alá esetleg éppen a szoba közepére kerül? Minden esetben más-más méretre és alakra lesz szükséged.

Dizájn szempontból a lehetőségek tárháza végtelen. A játék tematikájától függően kialakíthatsz katonai, építkező vagy akár futurisztikus hangulatot. Minden esetben a játékok és ahhoz tartozó kiegészítők és relikviák adják az alapötletet.

Egy ilyen szoba kialakításánál is sok apró részletet érdemes figyelembe venni, amit, ha megteszünk, végül egy igazán tökéletes és vagány gamer szobát kapunk vagy adunk ajándékba.

Ha segítségre lenne szükséged a megfelelő bútor vagy szoba megtervezéséhez, keress bizalommal, együtt megálmodjuk a tökéletes gamer szobád!

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!