Látványos gamer szoba kialakítás

Gamer szoba ötletek és dekoráció

Gamer szoba? Mutasd milyen a tiéd!

Gamer szoba!

Ha te videojáték rajongó vagy, akkor biztosan kialakítottál már egy gamer zugot a szobádban, hogy a játék élménye magával ragadhasson.
Egy gamer szoba kialakítása igazán kreatív és izgalmas kihívás, mivel sok egyedi design ötlet közül lehet választani.

Ebben a cikkemben összeszedtem neked mik azok a legfőbb szempontok, amelyekre fontos odafigyelned egy ilyen szoba kialakításánál. Ez a felsorolás remélem, segít neked megtalálni a költségvetés-tervezés mellé is a megfelelő dizájnt.
Érdemes szem előtt tartani, hogy minden ötlethez különféle költségvetéssel kell számolni, a szoba méretétől, kiegészítőktől és természetesen a felszereléstől függően.

Gamer szoba ötletek és tervezés:

1.      Vedd figyelembe a leendő gamer szoba méretét!

Nem mindegy milyen típusú szobát szánsz játékra. Alagsorit esetleg tetőtérit?
A szoba mérete ez esetben kardinális kérdés. Nem szerencsés, ha a szoba nagyon nagy méretű de az sem, ha túl kicsi. Végig kell gondolnod minden felszerelésed és kiegészítőd méretének helyigényét.
Egy túl pici szobába nem szerencsés mindent bezsúfolni. Három monitorral és egy óriás asztallal egy picinyke szobában nem tudsz igazi a játékhoz megfelelő atmoszférát kialakítani.
Ugyanez a helyzet a nagy alapterületű szobával is. Túl nagy méretű szoba esetén a szoba mérete elnyeli a játék számára kialakított berendezést és nem tudsz azonosulni a játékkal.
A közepes méretű (10-20 nm) szoba lesz a megfelelő, amelyben el tudod helyezni a szükséges felszereléseidet: egy megfelelő méretű asztalon: nagyméretű Tv, monitorok, hangfalak, konzolok, gamer szék(ek), a falon hangtompítófal.

Ezeken kívül esetleg fekvőfotel vagy kanapé, amelyek lehetőséget teremtenek családtagjaidnak és barátaidnak is, ha csatlakozni szeretnének hozzád a játék során!

A gamer szoba alapvetően egy rekreációs szoba, ami a szórakozást illeti! Ezért a szoba ne legyen rendetlen! A rendetlensége elkerülése érdekében használj korszerű polcokat, fiókokat a kiegészítők és kellékek számára.

1.      Gamer szoba dekoráció és design

A videójáték típusa határozza majd meg a szoba teljes dizájnját.
Ha a tér engedi, akkor a falak energikus dekorációja, falfestménnyel vagy falmatricával egyedivé tehetők. Érdemes törekedni rá, hogy a szoba hasonlítson a legfőbb játékaid szelleméhez.
Azonban fontos, hogy a faldekornak nem szabad hangsúlyosabbnak lennie, mint a monitorod, amire fókuszálsz majd! A bútorok elhelyezésekor és a világítások kialakításakor fontos ügyelni az árnyékok vetülésére is.

Gamer szoba kellékek

3.      Gamer szoba világítása

A fények beállítása és finomhangolása nagyon fontos feladat. Nem számít hány monitorod és kijelződ van, a szemednek nagyon ártalmas, ha csak ezekre a fényekre hagyatkozol. Kell egy finom háttér világítás a szoba ellenkező pontjain, ami egyensúlyban tartja a kijelzőkből érkező fényeket.
Használhatsz színes LED vagy neon világítást, beépített mennyezeti vagy egyéb stílusos finom világítást is.

4. Gamer szoba kellékek és kiegészítők

A fentieken túl a legfontosabb kiegészítőd a gamer szék lesz, aminek igazán ergonomikusnak, nagyon kényelmesnek kell lennie! Ha igazi fanatikus vagy ebben a székben sok időt töltesz majd, ezért biztosítsd gerinced számára a megfelelő kialakítású széket! A tökéletes hanghatás érdekében a hangfalakat úgy kell elhelyezned, hogy tényleg azt érezhesd, benne vagy a játékban. Teheted őket az asztalodra, de akár fel a falra is vagy egyedileg a hangfalaknak felhelyezett polcokra is rakhatod őket.

Az asztal választásnál, a szoba adottságai a döntőek. Látnod kell, hogy az asztal csak a sarokban fér majd el, vagy ablak alá esetleg éppen a szoba közepére kerül? Minden esetben más-más méretre és alakra lesz szükséged.

Dizájn szempontból a lehetőségek tárháza végtelen. A játék tematikájától függően kialakíthatsz katonai, építkező vagy akár futurisztikus hangulatot. Minden esetben a játékok és ahhoz tartozó kiegészítők és relikviák adják az alapötletet.

Egy ilyen szoba kialakításánál is sok apró részletet érdemes figyelembe venni, amit, ha megteszünk, végül egy igazán tökéletes és vagány gamer szobát kapunk vagy adunk ajándékba.

Ha segítségre lenne szükséged a megfelelő bútor vagy szoba megtervezéséhez, keress bizalommal, együtt megálmodjuk a tökéletes gamer szobád!

megosztás
szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

biofil lakberendezés

2021-es trendek: A biofil belsőépítészeti irány

Tisztázzuk az alapokat: Mi is a biofíl belsőépítészeti irány? A biofília (a természet szeretete) az ember természethez és természetes folyamatokhoz való veleszületett vonzódására összpontosít. Ez

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!