férfias belsőépítészeti ötletek

Férfias belsőépítészeti ötletek

A férfias belsőépítészet jellemzően merész, mégis a leginkább funkcionális irányzat. Ez igen közel áll az ún. „legénylakás” sztereotip ábrázolástól. Bár két férfi nagyon különböző életmódot folytathat, azonban mindannyian egyetértenek abban, hogy a belső tér funkcionális kialakítása a legfontosabb az otthonukban. Stílusosnak, ugyanakkor rendkívül praktikusnak, kényelmesnek kell lennie ahhoz, hogy harmonikusan illeszkedjen a férfiak életmódjához.

Azonban ne tévesszen meg minket a cím! Ez a fajta hangulatos belsőépítészeti stílus nemcsak a férfiak számára alkalmazható!

Mi a férfias belsőépítészet?

Színséma

Ahogy már említette, ennek a stílusnak a sajátja a mély, gazdag, sötét árnyalatok, amellyel meg tudjuk teremteni az elegáns és kifinomult teret. Az olyan színek kiválasztása, mint a kobaltkék, az erdei zöld, a fekete vagy a királykék mind segítenek létrehozni egy igazán karakteres, férfias enteriőrt. A természetes elemek is a férfias dizájn részét képezik, ezért a fa, bőr is többször megjelenik ezekben a terekben.

Bár nem érezzük férfias színeknek a következőket: fehér, narancs, rózsaszín és más élénk színek , mégis ezek beépítése a térbe hihetetlenül jól működik ebben a stílusban (is). Ezeket az árnyalatokat dekoratív kiegészítőkkel és bútorokkal jól be lehet csempészni a térbe. Ezen felül a meleg színek segítenek lágyítani is a férfias terek megjelenését.

Fa és bőr bútorok

A férfias stílus egyik fő eleme a fa beágyazása a térbe. A fából készült bútorok valódi stílus ikonokká tudnak válni egy-egy belső térben, míg a bőrbútorok nagyszerű, méltóságteljes hatást kölcsönöznek. A kézzel készített fabútorok az erőt, a robusztusságot, a méltóságteljes jelenlétet képviselik, s ez ötvözi mindazt, amit a férfias stílus közvetíteni szeretne.

Csak néhány kulcsfontosságú fa elemre kell összpontosítani. Ilyen például egy lenyűgöző étkezőasztal, egy karakteres dohányzóasztal vagy egzotikus ágykeret. Egy nappalit, konyhát vagy hálószobát fel lehet dobni egy-egy fa dekorációval is.

férfias belsőépítészeti ötletek

Kép forrása: Pinterest

Struktúra

Ebben a stílusban nagy jelentősége van a textúráknak és a mintázatoknak, amelyek valóban életre kelti ezt a férfias belső teret. Gondolj csak a kontrasztos textúrákra, csíkokra vagy akár kockás szövetekre. Ebben a stílusban nem szükséges törekedni a szimmetriára, bátran rendezkedhetünk lazán, mivel ez a stílus a saját ízlésed beépítéséről szól. Javaslom, hogy próbálj némi izgalmas textúrát és mintát bevinni a puha bútorokon, szőnyegeken és függönyön keresztül, csak figyelj az egyensúlyra!

Fókuszban a tiszta vonalak

Ennek a formatervezési trendnek a középpontjában az egyszerűség áll. A letisztult bútorok egyszerű vonalai alakítják a végső megjelenést. A letisztult végső megjelenés összképe egy dominánsan sötét, természetes elemeket tartalmazó, domináns megjelenést sugárzó, ám mégis hangulatos belső tér. Ez a fajta lakberendezési stílus valóban mindkét nem számára tökéletes választás lehet.

férfias belsőépítészeti ötletek

Kép forrása: Pinterest

Bár ezek az ötletek segítenek a férfias belső tér kialakításában, ne felejtsd el hozzáadni saját egyedi stílusod!

Ha lakberendezési tanácsra lenne szükségetek, vagy épp felújítást terveztek, keressetek bátran!

Bővebb információt az árakról ITT találtok!

megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!