Húsvéti banner

Húsvét és tavaszváró lakberendezés

Húsvét és az ünnep

A húsvét a keresztény kultúrkör kiemelkedő ünnepe. Gyökereit a történelem előtti időkben találjuk: a természet tavaszi éledésével az emberek a termékenységet, az újjászületést ünnepelték. Lelkiségben ezt szimbolizálja Jézus kereszthalála és harmadnapra történő feltámadása ugyanúgy, mint a szaporaságáról ismert nyuszi, az életet rejtő tojás vagy a tisztító víz.

A keresztény egyházi hagyományokra paraszti és polgári szokások rakódtak, az ezredforduló fogyasztói magatartása pedig egészen új elemekkel bővítette az ünnep tárgyi világát, szokásait. Barka, tűz és pászkaszentelés, kalács, sonka, hímes tojás, locsolkodás – mindez a nép húsvéti szokásaihoz tartozik.

Egy ünnep attól válik különlegessé, hogy az azt megelőző időszak készülődéssel, ráhangolódással telik. A közös tevékenység remek alkalmat nyújt a beszélgetésekre is, másrészt lefoglalja a gyerekeket, és az alkotás örömével az egész család közelebb kerülhet ehhez a sokszínű ünnephez.

Szereted az évszakváltást és a jeles napokat viszontlátni otthonodban?
Mutatok néhány húsvéti lakásdekorációs inspirációt!

Húsvéti lakásdekorációs ötletek

Húsvéti asztaldísz

Nem kell különösebb kézügyességgel rendelkezned, hogy természetes alapanyagokból össze tudj állítani egy húsvéti asztali dekorációt!
Az asztal közepére helyezhetsz barkával és cseresznyefa ággal teli vázát, melyeket egy erdei séta alkalmával vagy kertészetben is beszerezhetsz. Kifújt és kifestett fürj- vagy tyúktojásokkal díszítheted az ágakat a megfelelő színű szalaggal, spárgával.
A tányérokra nyuszifül formává hajtott textil szalvétát is helyezhetsz, nagyon helyes asztalteríték lesz.
A színek tekintetében idén a pasztell árnyalatok a legkapósabbak. Alkalmazd a tavasz színeit az asztaldísz kialakításakor és tartsd harmóniában azokat.

Lakásdekor tippek húsvétkor

A lakás vagy ház egyéb pontjára is helyezhetsz ki dekorációt. A legegyszerűbb ám annál szebb megoldás, egy faágra függesztett tojásfüzér, melyet magad Te magad is könnyedén eltudsz készíteni.
Ajtóra, ablakra, vagy csak a falra lógatva ez a természetes alapanyagoból készült dekor, kedves kiegészítője lesz az ünnepnek.

Ahogy télen, úgy tavasszal is használhatsz kopogtatót az ajtón. A húsvéti ajtódísz alapját a koszorút, te magad is el tudod készíteni, de kertészetben vagy hobbiboltban is meg tudod vásárolni (Covid idején kisebb kínai drogáriákban láttam). Díszítsd nyuszikkal, tojásokkal és pompás virágokkal! Az ajtódísz azonnal a kicsik és nagyok kedvence lesz.

A nappaliba és a gyerekszobába kihelyezhetsz egyéb húsvéti kelléket és kiegészítőt, hogy az ünnep mindig szem előtt lehessen. A kanapét dobd fel egy répás vagy nyuszis párnával!
A gyerekek szobájába rejts el itt ott egy felbukkanó nyulat vagy éppen kiscsibét!

Húsvéti dekoráció a kertben vagy erkélyen

 Ne csak az otthonodon belül gondolkodj a húsvéti dekorelemek elhelyezésében. A bejárati ajtód előtt, az előkertben található szabad terület, vagy az erkély igényes kialakításával is elismerő szavakat zsebelhetsz be a látogatóktól. Meg persze ha Te érsz haza, vagy indulsz épp, akkor a Te szemedet is gyönyörködteti majd a látvány.
Kerámia nyulak, üvegbe zárt világító dekorációk, száraz csokrok dekorálva megteremtik a húsvéti tavaszváró hangulatot a szabadban.

Remélem segít majd neked ez a kis inspiráció, a Te húsvéti lakásdekorációd kialakításában.
Olvasd el egy korábbi tavaszi
cikkemet, melyből további ötleteket meríthetsz!

Ha egyéb tanácsra vagy lakásdekorációs ötletre lenne szükséged, keress bizalommal!

megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!