lakberendezési trendek 2021

Lakberendezési trendek 2021-ben

Lakberendezési trendek alakulása 2021-ben

Az utóbbi években az öltözködés mellett egyre nagyobb figyelmet kap lakásunk, otthonunk divatja. Ahogy a ruhák esetében, úgy a lakberendezésben is évente újabb és újabb irányzatok, trendek jelennek meg.
A 2020-as lakásberendezési trendek idén is visszaköszönnek, ám az ideiben mégis található ehhez képes némi plusz.

Íme a 2021 év lakberendezési trendje:

Rusztikus és természetközeli hangulat

A tavalyi évben igazán nagy sikert arattak a rusztikus és fából készült bútordarabok és dekorációs elemek. Idén a cél a teljes rusztikusság és természetközeliség elérése. Legyen szó belvárosi lakásról vagy családi házról, egyre többen szeretnék a vidéki nyaraló és falusi porta hangulatát bevinni az otthonaikba és hétköznapjaikba.
A 2020 szélsőséges élethelyzete és bezártsága arra ösztönözte az embereket, hogy az otthonuk (legyen az bárhol) egy olyan tér legyen, ahol kicsit a természetben is érezhetik magukat. Az otthon töltött idő milyensége nagyobb értéket képvisel, mint eddig bármikor. Ennek megfelelően egyre többen odafigyelnek az anyagokra, a kiegészítők hangulatára, a színek hangulatot befolyásoló erejére.

Az anyagok által nyújtott melegség biztonságérzetet nyújt a lakás vagy ház lakójának. Az antik – provanszi hatású dekorációs elemek a falakon és a dísztárgyakban nagy hangsúlyt kapnak. A falak és nyílászárók színeire napjainkban inkább a tisztaság és letisztultság a jellemző. Javaslom, hogy a teljesen hófehér helyett merjünk piszkos fehéret, törtfehéret használni, ha igazán autentikus hatást szeretnénk elérni.

Képek forrása: Pinterest

Régi korok bútorai és falburkolatok kicsit másképp

A 2021-es bútortrend visszanyúlik a nyugati 50’-es 60’-as évek formavilágához. Azonban ezek az örökölt formák napjainkban inkább természetes anyagok formájában jelennek meg.
A falakat idén beborítják az ízléses, világos lambériák és egyéb faburkolatok, ezzel is a nyaralók hangulatát idézve. Minden egyéb beltéri falburkolat is vagy nyersen vagy fehér árnyalatokban pompázik idén.

Képek forrása: Pinterest

2021-es év színei

Ebben az évben mind a falakon, tapétákon, mind pedig a lakástextíliákon elsősorban a földszínek köszönnek vissza, az egyszerű geometrikus minták és természetes anyagok dominálnak. A gyapjú, a len és a biopamut természetes színei jól középpontba állíthatóak.
Idén különösen nagy divatja van az Aegan Teal türkiz árnyalatnak, melyet a lakberendezésben sokszor a tengerparti hangulat elérésére szoktak használni. Ezt a színt bátran kombinálhatjuk fehér, halvány bézs bútorokkal és textíliákkal.

Képek forrása: Pinterest

2021 és világítás trendjei

Ebben az évben a világítás terén is a minimalizmus dominál, és ennek jegyében igyekszünk megteremteni a harmóniát. Itt is visszatértek a természetes anyagok, mint például a fa, a háncs, a fém és letisztult formák. A lámpabúrák és testek színeiben még mindig a fémes színek, a fekete és fehér, illetve a natúr dominál.Az utóbbi egy évben a multifunkcionális terek kerültek előtérbe, hiszen sokan home officeban töltöttük a tavalyi évet és dolgozó szoba hiányában sokan a nappaliban vagy konyhában dolgoztak. Ez napjaikban is hatással van még a lámpa választásunkra.

Nagy divatja van és fénykorát éli a LED-es és okos világítás, előtérbe helyezve ezáltal a környezettudatosságot.

Olvasd el egy korábbi cikkemet, amiben bővebben mesélek a beltéri hangulatvilágításról!

Képek forrása: Pinterest

Összességében idén tovább erősödik a tavalyi lakberendezési trend, míg a központban a természettel való szoros összekapcsolódás áll.

Ha bizonytalan vagy lakberendezési tanácsra lenne szükséged, vagy szeretnél előtte egy 3D látványtervet készíttetni, keress bizalommal!

megosztás

Egy felújítás története 6. – Befejező rész

Felújításunk második szakaszát ebben a blog-cikkben egyben írtam meg, fogadjátok szeretettel. Falvágás A felújításunk második üteme is falvágással indult. (Az előző részeket itt találod.) Ezúttal

Miért hasznos egy okos otthon?

A technológiai fejlődés megállíthatatlanul halad előre. Néhány éve még luxusnak számított az okos funkciók beépítése az otthonunkba. Napjainkra azonban tömegek számára válik egyre elérhetőbbé az

Blog írás

Egy felújítás története 5. rész

Ebben a blog-sorozatban a március közepén indult felújításunk történetét olvashatjátok. Az előző részt itt találod.  Az elmúlt másfél hónapban sokat haladtunk, erről írtam most, illetve

Egy felújítás története 4. rész

Egy felújítás története 4. Picit eltűntem, de itt vagyok, nem felejtettelek el Titeket, kedves olvasóim! Március közepén elindult felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban.

Építészeti tervezés

Egy felújítás története 3. rész

Egy felújítás története 3. Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az előző részt itt találod. Most nézzük tovább, hogy hogyan haladnak

panel lakás felújítás történtete

Egy felújítás története 2. rész

Március végén induló felújításunk történetét követhetitek nyomon ebben a blog-sorozatban. Az első részt itt találod: https://szalontaikata.hu/2022/01/07/egy-felujitas-tortenete/  Most nézzük tovább. Az elmúlt másfél hetünk történései Statikus

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!