Trendek és tapasztalatok: miért lehet fontos a lakberendezési kiállítások látogatása?

Lakberendezési kiállítások minden évben vonzzák az érdeklődőket. Akár otthonunkat szeretnénk felújítani, akár csak inspirációt keresünk egy-egy projekthez itt megtaláljuk. Sokan azonban még mindig nem veszik komolyan ezeket az eseményeket, úgy gondolva, hogy az csak a belsőépítészek és dizájnerek számára fontos. Pedig egy lakberendezési kiállítás meglátogatása rengeteg előnnyel járhat az átlagember számára is. Nézzük meg, miért érdemes részt venni egy-egy ilyen eseményen, és ha kedvet kaptunk, hova érdemes menni Magyarországon!

Inspiráció és ötletek

Akár egy teljes lakásfelújításra készülünk, akár csak egy kis változtatást tervezünk a lakásban, a lakberendezési kiállítások kiváló helyszínt biztosítanak az inspiráció gyűjtésére. 

szalontai_kata_fotel

Számos kreatív és innovatív megoldást láthatunk, amelyek segíthetnek abban, hogy otthonunkat egyedivé és kényelmessé tegyük. Ráadásul személyesen látva, esetleg szakemberekkel beszélve ezekről a megoldásokról jobban is figyelünk, mint otthon a közösségi médián felbukkanó videók esetén,-Igen, tudom, hogy lementjük, de visszanézi ezeket valaki?

Újdonságok megismerése

A legfrissebb trendek, anyagok és technológiák mind megtalálhatók ezeken a kiállításokon. Ez lehetőséget ad nekünk arra, hogy megismerjük az új burkolatokat, bútorokat, világítási megoldásokat és egyéb lakberendezési kellékeket, amelyek segítségével modernizálhatjuk otthonunkat. Ráadásul részletes bemutatót is kaphatunk ezekről, ahol demonstrálják az előnyöket (vagy láthatjuk a hátrányokat), és levonhatjuk a saját tanulságainkat.

 

Szakmai tanácsadás

A kiállításokon nem csak termékek széles választékát találjuk meg, hanem szakemberek is rendelkezésünkre állnak, akik segíthetnek abban, hogy eligazodjunk az otthonunkkal kapcsolatos döntésekben. Legyen szó színválasztásról, elrendezésről vagy akár a legújabb energiahatékony megoldásokról, a kiállításokon rengeteg tanácsot kaphatunk a szakemberektől. Ehhez persze céltudatosnak kell lenni, és tudni kell jól kérdezni, jól választani standokat.

Egy ilyen eseménynél persze jóval személyesebb és szemre szabottabb egy ránk szabott tervezés, vagy nekünk nyújtott több órás tanácsadás – erről információkat  találsz a honlapomon. Kattints ide, ha érdekel a folyamat!

 

Az a bizonyos hatodik érzék

Az internetes vásárlás előnyeit nem lehet figyelmen kívül hagyni, de valljuk be, néha hiányzik az a lehetőség, hogy valóban megnézzük és megérintsük a kiválasztott termékeket. A kiállításokon lehetőségünk van kipróbálni bizonyosbútorokat, tapintani a különböző textúrákat, és így jobban megérteni, hogy melyik illeszkedik leginkább az igényeinkhez és az otthonunk stílusához.Lakberendezőként még évek és gyakori látogatások után is van valami bája a bútorüzletekben való nézegelődésnek, a személyes vásárlásnak, kiválasztásnak.

 

Kapcsolatok építése és tapasztalatcsere

A lakberendezési kiállítások remek lehetőséget biztosítanak arra is, hogy megismerkedjünk más lakásfelújítókkal, vagy akár szakemberekkel. Tapasztalatokat oszthatunk meg másokkal, és még több ötletet gyűjthetünk a saját projektjeinkhez.

 

Ajándékok, kedvezmények

Sok kiállításon különféle promóciók, kedvezmények és akciók várják a látogatókat. Ezek lehetnek különleges árak, ingyenes termékminták, vagy akár ajándékok is. Így nemcsak inspirációhoz és információhoz jutunk, hanem pénzt is megtakaríthatunk a vásárlások, de már csupán a nézelődés során is.

Hova érdemes menni Magyarországon?

Egy korábbi cikkben már összeszedtem a legfontosabb hazai kiállításokat, kattints ide, ha általánosságban érdekelnek!

Ha pedig azon tűnődsz, hova mehetsz mostanában, listázom a friss időpontokat:

OTTHONDesign 12. Otthonteremtési Szakkiállítás

  1. április 10-14.

A Hungexpo-ban tartott OTTHONDesign kiállítás hosszú évek óta uralja a magyar lakberendezési kiállításokat, rengeteg partnerrel, kiállítóval és programmal. 2018-ban például itt írtam a kiállításról. Bővebb információ a saját weboldalukon található, ide kattintva.

SZALON Lakástrend Kiállítás

  1. Szeptember 20-21-22.

A Budapest Sportarénában tartott, trendeket fókuszba helyező esemény egy viszonylag új versenyző a kiállítások terén, amit semmikképpen nem érdemes alábecsülni. A honlapjuk szerint a minőségre és hazai kiállítókra helyezik majd a hangsúlyt. Bővebb információért látogass el hozzájuk!

OTTHON Design Ősz

  1. október-november

Bár a tavalyi év folyamán sajnos elmaradt a kiállítás, az eddigi évek tapasztalatai alapján nagy igény van a tavaszi mellett egy őszi OtthonDesign kiállításra. További információkat a honlapjukon lehet találni.

Konyha Kiállítás

  1. február 28-március 02.

Még éppen csak nyílnak a tavasz első hajtásai, amikor tűpontosan megrendezésre kerül évről évre ez a specifikus lakberendezési kiállítás, aminek egyik különlegessége a funkciójából eredő gasztronómiai ágazat térnyerése. Mindenképpen érdemes legalább egy napra meglátogatni! Látogass el a honlapjukra!

 

megosztás
szalontai_kata_utunk1

Kulisszatitkok 3.- A lakberendezés közös útja

Ebben a cikkben kifejtem a kihívásokat jelentő helyzeteket és egyéb, lakberendzéssel járó dilemmákat, mint a funkcionalitás vs. design vagy a fenntarthatóság kérdése. Tartsatok velem!

szalontai_kata_rendetlenség

Tavaszi rendrakás: Hasznos tippek a minimalizmus és a konmari módszer alapján

Ahogy a természet újjászületik, sokan úgy érzik, hogy ideje a házukban is rendet tenni, áttekinteni a holmikat, és megszabadulni a fölösleges terhektől. A tavaszi rendrakás nemcsak a fizikai környezet rendszerezését jelenti, hanem mentális frissességet és új lendületet is hozhat az életedbe. A minimalizmus és Marie Kondo KonMari módszere kiváló útmutatást nyújthatnak ebben a folyamatban. Íme néhány praktikus tipp:

szalontai_kata_lakberendezo

Lakberendező Kulisszatitkok: Az ide vezető utam

Ahogy számot vetettem az elmúlt évekkel, nem csupán egy lakberendező karrierje körvonalazódik előttem, hanem egy utazás, mely számos váratlan fordulatot és meglepetést tartogatott számomra. Az alábbiakban megosztom veletek ezen az úton szerzett tapasztalataimat és a lakberendezés iránti elhivatottságomat.

Ajándékozz lakberendezést karácsonyra!

Szeretnéd megkönnyíteni párod, barátod életét? Felújítás vagy építkezés előtt álltok? Szeretnél szakmai segítséget az előttetek tornyosuló feladatokhoz?

Akkor jó helyen jársz!

Lepd meg párodat, rokonodat, barátodat egy egyedi lakberendezési csomaggal karácsonyra!

  • A lakberendezési csomagot egyedi elképzelésekhez alakíthatod
  • Az ajándékutalvány összegét te határozod meg
  • Az utalvány 1 évig érvényes

Írj az info@szalontaikata.hu e-mail-címemre vagy a hívj a +36-20-584-9142-es telefonszámon, és hamarosan kezedben lehet a névre szóló utalvány.

Várom jelentkezésed!